Importera bilder

För att importera bilder in i FRENDA Röntgen behöver det finnas en eller flera tomma celler i den valda studien. Du kan skapa en separat studie för de bilder du vill importera genom att klicka på [Ny studie] uppe till vänster och välja en lämplig mall. Det finns fyra sätt att importera bilder på.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Manuell import av en bild

Högerklicka i en tom cell och klicka på [Importera], alternativt dubbelklicka på den tomma cellen. Markera bilden du önskar importera och klicka på [Öppna].

Manuell import av flera bilder

Klicka på knappen [Importera] i den övre listen. Markera de bilder du önskar importera och klicka på [Öppna].

Mappimport

Mappimport kan användas för att importera en eller flera bilder direkt med ett knapptryck, exempelvis från en systemkamera eller mobiltelefon. För dig som tar bilder och därefter kopplar in enheten eller minneskortet i datorn är mappimport ett snabbt och enkelt sätt att importera alla bilder direkt in i FRENDA Röntgen. Använder du även inställningen för att radera bilderna på enheten efter import behöver du aldrig tänka på att manuellt rensa minneskortet.

Läs mer här för att komma igång med mappimport: Koppla utrustning

Autoimport

Till skillnad från mappimport används autoimport istället när du har utrustningen direktkopplad till datorn, till exempel en kamera med sladd inkopplad i datorn. När du tar en bild kan du med hjälp av en autoimport få bilden importerad till FRENDA Röntgen direkt vid bildtagningen. Även här kan bilderna raderas på enheten efter import för att du ska slippa manuellt arbete.

Läs mer här för att komma igång med autoimport: Koppla utrustning