Bildtagning

För att ta en bild i FRENDA Röntgen behöver du först välja vilken typ av utrustning du ska använda dig av. Klicka på önskad utrustning i den övre listen för att initiera bildtagning.

När du aktiverar en utrustning ställer sig programmet i bildmottagningsläge. Detta indikeras av att cellen blir grön och det står REDO. Notera dock att det kan vara så att utrustningen inte är redo att skicka bilder än. Hur det ser ut beror på vilken utrustning man använder sig av. Använder du en bildplatteskanner ser förfarandet ut på precis samma sätt, med skillnaden att du aktiverar utrustningen när bildplattorna ska skannas in.

När en bild håller på att laddas in i FRENDA Röntgen blir cellen röd.

När bilden lästs in blir nästa ruta i ordningen grön och redo att ta emot en ny bild.

Önskar du ersätta en bild som redan existerar klickar du på den rutan och initierar bildtagning. Programmet frågar då om du vill avmontera bilden. Klickar du Ja avmonteras bilden och programmet blir redo att ta emot en ny bild i den valda cellen.