Snabbkommandon FRENDA Röntgen

Många av funktionerna i FRENDA Röntgen går att styra via kortkommandon på tangentbordet istället för att du använder musen. Nedan följer en lista på vilka kortkommandon som fungerar i FRENDA Röntgen i dagsläget.

I alla dialogrutor gäller följande:

Välj alternativet Ok /Svara Ja - Enter (

Välj alternativet Avbryt / Svara Nej - Escape

Stäng dialogrutan – Alt + F4

Markera nästa del av dialogrutan - Tab ()

Markera nästa alternativ i en drop-down-meny (rullista)- Piltangenter upp/ner  (↑ + ↓)

Bocka i / bocka ur en kryssruta - Space (mellanslag)

Markera flera bilder - Shift ( ) +  Piltangenter upp/ner  (↑ + ↓)

Öppna en ny studie – CTRL + N

Byt mall – CTRL + B

Importera bilder – CTRL + I

Exportera bilder – CTRL + E

Öppna Detaljvyn – CTRL + D

Uppdatera – CTRL + U

Öppna jämförelsevyn – CTRL + J

Skriv ut – CTRL + P

Aktivera ett plugin – Tryck på den siffertangent (1-9) motsvarande det plugin du vill starta (från vänster till höger). Trycker du på 1 aktiverar du pluginet på plats 1, 2 aktiverar pluginet på plats 2 och så vidare. För att inaktivera pluginet trycker du på samma siffertangent igen.

Växla till studien ovan - CTRL +

Växla till studien nedan - CTRL +

Visa samtliga bilder från den valda studien i listen - CTRL +

Visa inga bilder från den valda studien i listen - CTRL +

Markera nästa bild i studien - CTRL + space (mellanslag)

Rotera markerad bild 90 grader - CTRL + plustecken (+)

Rotera markerad bild -90 grader - CTRL + minustecken (-)

Gå tillbaka till startvyn - Escape