Röststyrning

Inställningar > Resultatenhet > Röststyrning

Röststyrningen ingår i Frenda. I början krävs det övning för att få in rytm och hastighet, men när det är gjort så kommer allt att flyta på.

Röststyrning fungerar från både journal och parodjournal.

Förutsättningar:

Samtliga headset som kopplas till datorn och har en mikrofon fungerar.

Rekommendation är Jabra Evolve 65 UC mono som har brusreducering, är trådlöst och har testats med FRENDAs röststyrning.

Headsetet ska installeras på den/de datorer röststyrningen ska användas från. Det räcker oftast att ansluta den tillhörande USB-dongeln i datorn för att installationen av drivrutiner ska sättas igång. Vid problem hänvisar vi till den lokala teknikern eller till dokumentationen från tillverkaren av headsetet.

Inställningar

Gäller per dator och per resultatenhet för användare som arbetar på flera företag/resultatenheter.

• Använd röststyrning: Markeras för att aktivera röststyrningen
  • Röst feedback: Markeras för att få feedback i hörlurar på röststyrning
  • Träffsäkerhet: Ju högre siffra som anges desto tydligare uttal krävs vilket ger bättre träffsäkerhet. Kan behöva justeras beroende av uttal eller dialekt
  • Tystnadstimeout*: Avser samtalstempo. Standardvärdet är normalt tempo. Kan behöva ändras/höjas för användare som talar långsamt och som tar flera pauser
  • Tystnadstimeout tvetydig*: Avser hur länge röststyrningen väntar mellan olika typer av kommandon. Kan behöva ändras om användare talar väldigt långsamt

Tryck [Uppdatera] för att Spara inställningar.

Använd knappen [Testa röststyrning] för att uppge röstkommando "fickdjup" och "blödning". Fungerar det inte, kontrollera och ändra inställningar för ljud på datorn (via Uppspelning/Inspelning).

* Inställningar som ändras efter samråd med supporten.