Tidboksinställning Behandlingstyp

Inställningar > Klinik > Tidbok > Behandlingstyp

Behandlingstyper är de olika behandlingar som finns att välja på via Ny tidbokning i Tidboken och Ny revision i Grunduppgifter. Det går även att filtrera revisionslistan på vald behandlingstyp via Tidbok > Revision, flik Ej bokade.

För samtliga behandlingstyper går det att påverka om de ska vara aktiva och vilken färg de ska visas med. Det går inte att skapa egna behandlingstyper.

Ändring av aktivering och färg påverkar samtliga bokningar i tidboken, både framtida och dåtida, och gäller för alla på kliniken. Bokningar och innehållet i bokningarna kommer inte att påverkas.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Aktivera en Behandlingstyp

För att kunna använda en behandlingstyp måste den vara aktiv.

Aktivera sker genom att markera ”Aktiv”.

Egen färg

Standard visar den färg som är standard för bokningstypen. Egen färg är den färg som har ändrats av kliniken och som ersätter standardfärgen. Ändring av färg sker genom att klicka på ”Palett-ikonen” till höger om Egen färg.

Ändra färg

Klicka på ”Palett-ikonen”,

Välj färg öppnas och här går det att ändra färgen på vald behandlingstyp.

Den övre delen visar ett standardurval av förvalda färger som går att använda.

Har en egen färg skapats, då finns även den att välja i den övre delen.

Skapa Ny färg

Ny färg skapas i färgselektorn.

Välj kulör med det vertikala reglaget. Ställ in nyans av färgen (ljus el mörk) genom att använda den lilla cirkeln i färgselektorn.

Det går även att ange en färgs RGB-kod, det sker i det högra fältets textboxar (R/G/B).

När färgen är vald, tryck [OK].

Återställ FRENDA färg

Knapp [Återställ FRENDA färg] används för att återställa till den standardfärg som är förvald för behandlingstypen.

När färgen är återställd, tryck [OK].

Spara behandlingstyper och valda färger

Knapp [Spara] används när önskade behandlingstyper är aktiverade och färger är valda.