Utebliven tid

Tidbok

Uteblivande registreras genom att högerklicka på tid och välja [Utebliven]. Vid uteblivande skapas det automatiskt en journalrad samt att uteblivandet hamnar i Bevakningslista med typ Utebliven.

Vid utebliven visas följande dialogruta

• Anledning: Utebliven är förvald, inga andra val finns
  • Förklaring: Visas med förvald text som går att komplettera eller ändra till annan fördefinierad text. För att välja text från textbanken, klicka på pilen.
    Texten kommer med i den journalrad som skapas
  • Debitera patient: Markera för att lägga till en avgift för uteblivande (förvalt pris hämtas från Inställningar > Resultatenhet > Ekonomi), men är ändringsbart till valfritt belopp.
    Debiteringen hamnar som en skuld via Patient > Ekonomi
  • Skicka E-post: Markeras för att skicka bekräftelse på utebliven tid via e-post.
    Valet finns att markera när e-postadress är registrerad och patient accepterar e-post
  • Skicka SMS: Markeras för att skicka bekräftelse på utebliven tid via SMS.
    Valet finns att markera när mobilnummer är registerat och patient accepterar SMS-utskick
  • Skriv ut uteblivande brev: Markeras för att skicka uteblivandebrev till patienten.
    Texten som hämtas in är fördefinierad och är inte ändringsbar
  • Övriga bokningar: Visar patientens övriga bokningar

Tryck [OK] för att registrera uteblivandet.

För att ändra text som skickas via e-post och SMS, läs mer här: Inställning Avbokning / Utebliven (text)

Ångra Utebliven

Ångra utebliven registreras genom att högerklicka på tiden i tidboken och välja [Ångra utebliven].

Uteblivandet tas bort från bevakningslistan och en journalrad skapas. Har uteblivandet debiterats behöver det manuellt tas bort från Patient > Ekonomi.