Avboka tid

Tidbok

Avbokning av tid kan göras på två sätt:

1. Högerklicka på tiden, välj [Avbokning]
  2. Markera tiden, tryck på Del/Delete på tangentbordet

Vid avbokning är det tvingande att välja anledning Patientens begäran, Klinik eller Felbokning. Vid val [Patientens begäran] och [Klinik] skapas det automatiskt en journalrad. Det går att välja om avbokningen ska hamna i Bevakningslista med typ Avbokad.

Vid avbokning av tid visas följande dialogruta

• Anledning: Välj Patientens begäran, Klinik eller Felbokning
    Vid Patientens begäran och Klinik skapas en journalrad att tiden är avbokad
  • Förklaring: Ange text till avbokningen, gäller val Patientens begäran och Klinik. För att välja text från textbanken, klicka på pilen.
    Texten kommer med i den journalrad som skapas
  • Bevakningslista: Markering är förvald och medför att den avbokade tiden hamnar i Bevakningslista med Typ [Avbokad]
  • Debitera patient: Markera för att lägga till en avbokningsavgift (förvalt pris hämtas från Inställningar > Resultatenhet > Ekonomi), men är ändringsbar till valfritt belopp.
    Debiteringen hamnar som en skuld via Patient > Ekonomi
  • Skicka E-post: Markeras för att skicka bekräftelse på avbokad tid via e-post.
    Valet finns när epostadress är registrerad och patient accepterar e-post
  • Skicka SMS: Markeras för att skicka bekräftelse på avbokad tid via SMS.
    Valet finns när mobilnummer är registrerat och patient accepterar SMS-utskick
  • Övriga bokningar: Visar patienten övriga bokningar

Tryck [OK] för att avboka tiden.

För att ändra förvald text som skickas via e-post och SMS, läs mer här: Inställning Avbokning / Utebliven (text)