Boka tid

Tidbok

Markera den tid i Tidboken som önskas för vald patient.

• Datum: Framgår med vald veckodag och datum (ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • Tid/Antal minuter: Visar det klockslag som gäller för bokningen
  • Behandling: Välj behandling, styr färgen på bokningen.
    Läs mer här: Tidboksinställning Behandlingstyp
  • Bokningstext: Ange text som ska visas i tidboken, vid radbrytning använd Shift+Enter. För att välja texter från textbanken, klicka på pilen
  • Övriga bokningar: Visar patientens övriga bokningar
  • Knapp [Pride]: Används för att ändra behandlartid för sköterske- resp tandläkartid (+/)
  • Resultatenhet: Visas när det finns fler enheter inom kliniken, läs mer nedan
  • Behandlare: Framgår med den behandlare som är schemalagd på resursen, går att ändra.
    Behandlarens namn skrivs ut på tidlapp, kallelse, påminnelse-SMS osv
  • Resurs: Framgår med den resurs som är vald för bokningen
  • Skicka E-post: Markeras för att skicka bokningsbekräftelse via e-post
    Valet finns när epostadress är registrerad och patient accepterar e-post
  • Skicka SMS: Markeras för att skicka bokningsbekräftelse via SMS
    Valet finns när mobilnummer är registrerat och patient accepterar SMS-utskick
  • Skriv ut tidlapp: Markeras för att skriva ut bokningsbekräftelse som tidlapp
  • Skriv ut kallelsekort: Markeras för att skriva ut bokningsbekräftelse som ett kallelsekort
  • QuickCall: Markeras för patient som önskar tidigare tid än den som ska bokas. Bokningen visas med ett Q
    En bevakning skapas som framgår på Bevakningslista, typ QuickCall
  • Ingen SMS-påminnelse: Markeras när patienten inte ska ha SMS-påminnelse för bokad tid
  • Tillåt web - om/av/bokning: Markeras när patienten ska tillåtas ändra tiden via webben. En kod samt länk medföljer bokningen för ändring av tid
  • Labbarbete: Markeras för tider som avser utlämning av labbarbeten, val Beställd och Anlänt kan användas

Tryck [OK] för att bekräfta bokningen.

Knapp [Sök ny tid] används för att söka ny tid. Tidbokningsrutan utökas med Sökfunktion som fungerar på motsvarande sätt som knapp [Sök tid].

Boka tid kan även ske genom högerklick på starttid i tidboken och val [Boka tid] eller från knappen [Sök tid].

Val Resultatenhet

Visas enbart när det finns fler resultatenheter på kliniken.

Vid bokning av tid och inloggad användare har en resultatenhet vald som den schemalagda behandlaren inte har tillgång till, då kommer resultatenheten på bokningen att skiftas till behandlarens första tillgängliga resultatenhet. Motsvarande logik används även i webbokningen.