Varför kan det bli tomma bilder?

Ibland händer det att en sensor misslyckas att skapa en bild vid exponering och du får en bild som helt saknar information, vanligtvis i form av en helt vit eller svart bild. Samma fenomen kan även uppstå om sensorn självexponerar, det vill säga att sensorn skickar över tomma bilder utan exponering.

I båda dessa fallen är det något fel som sker utanför FRENDA Röntgen, antingen i sensorns drivrutin eller i själva sensorn. När en sensor självexponerar beror det nästan alltid på något form av glapp i sladden eller USB-uttaget på datorn.

Kontakta din lokala tekniker eller leverantören av utrustningen för felsökning.