Hur flyttas bilder från en patient till en annan?

Vilken patient som är vald i FRENDA Röntgen styrs helt av vilken patient som är vald i FRENDA Journal. Om du av misstag har fel patient vald i FRENDA Journal vid bildtagning kommer bilderna importeras på fel patient och behöver därmed flyttas till rätt patient.

För att flytta bilderna till rätt patient, gör enligt nedanstående beskrivning.

I FRENDA Journal väljs patienten där bilderna är fel, öppna FRENDA Röntgen

1. Kontrollera vilken studie som innehåller fel bilder
  2. Tryck på [Exportera] och markera studien
  3. Välj mapp där bilder ska sparas (t ex mapp på Skrivbord), markera "Anonymisera" och klicka på [Exportera]

Gå till FRENDA Journal och byt patient (notera patientnummer), öppna FRENDA Röntgen

1. Tryck på [Ny studie]
  2. Tryck på [Importera]
  3. Sök fram mappen där bilderna sparades enl punkt 3 ovan, klicka på [Öppna]

Gå till FRENDA Journal och byt tillbaka till patienten där bilderna visas fel, öppna FRENDA Röntgen

1. Öppna återigen den studie som innehåller fel patients bilder
  2. Radera bilderna genom att högerklicka och välja [Radera]
  3. Högerklicka på studien och välj [Visa/Göm raderade bilder]
  4. Högerklicka per bild och välj [Markera som flyttad], som kommentar anges patientnummer på "rätt" patient
  5. Byt ev namn på Studien genom att klicka på [Byt namn] ange önskat namn
    Observera att det inte går att radera studien eftersom den innehåller raderade/flyttade bilder

Ta bort mapp/bilder som sparades på datorn