Registrera och Debitera (Journal)

Patient > Journal

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Exempel: Registrera Undersökning, debitera tillstånd 1001/åtgärd 101

1. Högerklicka på [MUN], välj Typ Behandling och Undersökning
  2. Text: Välj Text från Textbanken (eller skriv egen text)
    (i flik Epikris hämtas texter för Epikris från Textbanken)
  3. Välj Tillstånd - bland samtliga eller utifrån vald åtgärd
  4. Välj Åtgärd - bland samtliga eller utifrån valt tillstånd
  5. Efter att tillstånd/åtgärd har valts visas debitering i "Tillagda debiteringar"
  6. När samtliga val är gjorda:
    • Prislista: Den prislista som är vald är den som är förvald att gälla
    • Egen åtgärd: Används för åtgärder som inte ingår i tandvårdsstödet
    • Referenspris: Vald åtgärds referenspris visas
    • Pris: Vald åtgärds pris enligt prislista visas
    • Ingen FK-ersättning: Markeras när åtgärden inte ska skickas till FK (åtgärdens referenspris tas bort)
    • Rabatt: Används för att rabattera åtgärdens pris
  7. Tryck [OK]

Knapp [OK och Ny] används när fler debiteringar ska läggas till i samma text

Annan information

• Vid felaktig tillstånd/åtgärd, använd [X] till höger om valet för att ta bort
  • Vid felaktig debitering, använd [X] i Tillagda debiteringar. Om journalanteckningen är sparad tas debiteringen bort via Patient > Ekonomi > Aktuell ekonomi

Debitering för barn/ungdomar "Skuggdebitering"

När journalanteckning för barn/ungdomar (t o m 23 år) registreras, då är "Barndebitering" förvald när tillstånd/åtgärd anges. Åtgärden kommer inte att debiteras i patientens ekonomi, det sker enbart en så kallad "Skuggdebitering".

Debiteringen återfinns i Rapport > Statistik > Debitering > Barndebitering.

I de fall patienten själv ska betala åtgärden, avmarkera "Barndebitering" då kommer åtgärden att debiteras i patientens ekonomi.

Koppling till TLVs Kunskapsstöd - KUSP

Det finns en koppling till TLVs Kunskapsstöd KUSP vid registrering av behandling.

Knapp [TLV] används för att komma direkt till KUSPs hemsida.

När en tillståndskod är vald sker länkning direkt till information om valt tillstånd.