Uträkning/Skriv ut kostnadsberäkning (Behandlingsplan)

Patient > Behandlingsplan

Uträkning/Skriv ut används för att räkna ut vad patienten ska betala. Det går att hämta uppgifter om aktuell ersättningsperiod hos Försäkringskassan samt markera om ATB och/eller STB ska ingå. En uträkning behöver ske för att kunna göra utskrift av kostnadsberäkning och behandlingsplan.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Gör så här:

1. Tryck [Uträkning/Skriv ut], följande dialog visas

Använd [+] för att hämta uppgifter från Försäkringskassan gällande:
    - Ingående högkostnadsskydd
    Om åtgärd som redan är inskickad till FK ingår i uträkningen behöver högkostnadsskyddet sänkas med åtgärdens referenspris för att beräkningen av tandvårdsstöd ska ske med korrekt belopp.
    - ATB och/eller STB
    - Giltig till (finns det ingen aktuell ersättningsperiod hos Försäkringskassan behöver "Giltig till" fyllas i manuellt)
  2. Tryck [Räkna]
  3. Nu beräknas vad patienten ska betala
  4. Tryck [Skrivarikon]
  5. Följande utskriftsdialog visas
    - Markera typ av utskrift: Kostnadsberäkning, Behandlingsplan och Inkludera grafik.
    - Hämta texter från Textbanken eller skriv egen text för information som ska ingå i utskrift
  6. Tryck [Ok], utskrift sker
  7. Tryck därefter [OK] för att bekräfta utskriften
    En journalanteckning per utskrift skapas i journalen

Utskriftsexempel

Kostnadsberäkning

Behandlingsplan inkl inkludera grafik