Senaste Nytt 2024-01-23/25

Här följer några av de nyheter och ändringar i uppdateringen som levereras 2024-01-23 samt 2024-01-25. Uppdateringen sker på två olika datum beroende av kundgrupp, visas inte ny funktionalitet i programmet 24/1 avvakta till 26/1.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Revisionslistan

Tidbok > Revisioner

Ändrat: Val Behandlare - gäller samtliga flikar

Val av behandlare har förändrats.

• Förvald behandlare är som tidigare den inloggade användaren
  • Det går att markera valfria behandlare
  • Det går att markera [Alla] behandlare

Observera att vilken/vilka behandlare som är markerade enbart framgår genom att trycka på behandlare.

Nya Sökalternativ - gäller flik Ej bokade

Tryck [+ Sökalternativ] för att öppna meny för att söka i revisionslistan.

Här finns möjlighet att söka på:

• Född från/till: Anges med födelseår - NY
  • Prio: Anges med Alla, 1, 2 eller 3 - Flyttad
  • Patientkategori: Visas om patientkategorier används - Flyttad
  • Behandlingstyp: Väljs med Alla eller vald - NY

Patientens ekonomi - Designändring

Via Patient > Ekonomi

Det har skapats undermenyer för Aktuell ekonomi, Obetalda fakturor, Avslutad ekonomi och Historik, tidigare visades respektive funktion som en flik.

Textbanken - Utökad till 10 000 tecken per text för typer inom journal

Via Inställningar > Klinik > Textbank

För samtliga typer som gäller journal går det att spara texter/fraser med upp till 10 000 tecken (vilket är max antal tecken som en journalanteckning kan innehålla).

För typer Behandlingsplan och Undersökningsprotokoll är det max 1 000 tecken och typ Tidbokning är det max 230 tecken.

I Textbanken framgår det per typ antalet tecken (maxlängd) som går att spara.

Incheckning

Via Inställningar > Klinik > Incheckning

• Sista siffrorna i patientens personnummer visas inte i sin helhet när patient checkar in
  • Det går att använda Incheckningen även via Tangentbordet

För att incheckningstjänsten ska fungera efter uppdateringen behöver en ny inloggning mot Incheckningen ske.

Skyddad identitet - gäller enbart SPAR

Patienter med Skyddad Identitet, dvs sekretessmarkering eller skyddad folkbokföring, hanteras på annat sätt.

• Patientlist: Patientens namn visas som "Skyddad Identitet"
  • Sök: Patienter med Skyddad Identitet kan enbart sökas fram med personnummer eller patientnummer
  • Grunduppgifter: Namnet visas som "Skyddad Identitet" och patientens adress är till Skatteverket. Det går inte att registrera mobilnummer, epostadress, lägga till bild eller uppgifter till anhörig
  • Revision: Patient med Skyddad Identitet kan enbart kallas via kallelsekort

Rapport Barndebitering

Via Rapport > Statistik > Debiteringsstatistik > Barndebitering

• Knapp [Skapa ny rapport] används för att skapa rapport till t ex Libretto
  • Knapp [Hämta äldre rapporter] används för att hämta tidigare skapade rapporter till t ex Libretto
  • Utökad möjlighet för filtrering på samtliga rubriker i rapporten