Senaste Nytt 2024-04-16/18

Här följer några av de nyheter och ändringar som levereras i uppdateringen 2024-04-16 samt 2024-04-18. Uppdateringen sker vid två olika datum beroende av kundgrupp. Visas inte ny funktionalitet i programmet 17/4 avvakta till 19/4.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Adressuppgifter obligatoriskt vid fakturering

För att kunna ställa ut en faktura till patient behöver det finnas en adress registrerad i grunduppgifter alternativt att det finns en fakturamottagare via Anhörig med adressuppgifter.

Fakturamottagare för patienter under 18 år

När faktura ställs ut till patient under 18 år anges Fakturamottagaren med "Till vårdnadshavare för:"

Vårdnadshavare (Grunduppgifter)

Begrepp Vårdnadshavare ersätter Förälder i Grunduppgifter via Anhörig.

Nya behandlingstyper

Det har tillkommit åtta (8) nya behandlingstyper har (Inställningar > Klinik > Tidbok). För att kunna använda dem behöver de aktiveras. De nya typerna är:

• Digitalt vårdmöte
  • Bettkontroll
  • Narkos
  • Stödbehandling karies
  • Stödbehandling parod
  • Intensivbehandling parod
  • Munhälsokontroll
  • TR-visning

Behandlingstyper är valbara i patientens revision och vid boka tid i tidboken. De finns även som sökalternativ i revisionslistan, flik Ej bokade.