Senaste Nytt 2024-03-19/21

Här följer några av de nyheter och ändringar i uppdateringen som levereras 2024-03-19 samt 2024-03-21. Uppdateringen sker vid två olika datum beroende av kundgrupp. Visas inte ny funktionalitet i programmet 20/3 avvakta till 22/3.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Tillägg i Patientlisten

Frisktandvård visas när ekonomisk fördelning är Abonnemang

Ändrad: S-tandvård (Patient > Grunduppgifter)

Det går nu att välja den kod som patient är beviljad för S-tandvård (S01-S15). Koderna finns tillgängliga under rubrik N/F/S-tandvård.

När kod för S-tandvård är vald visas patienten som "Region" i Patientlist. Den ekonomiska fördelningen hanteras som N/F-tandvård dvs med "Ingen FK-ersättning" och regionsprislista är förvald. Det som skiljer S-tandvård från N/F-tandvård är att det inte ska skickas någon tandhälsostatistik till Socialstyrelsen.

De patienter som har markering för [S-tandvård] sedan tidigare behöver kompletteras med rätt kod (S01-S15) i Grunduppgifter.

Nytt: Giltighetstid för Intygsnummer (Patient > Grunduppgifter)

För Intygsnummer gällande N/F/S-tandvård går det att ange giltighetstid med datum från och till.

Ändrad: Status mottagen (Mottagna Remisser)

När Status "Mottagen" väljs i Mottagna remisser presenteras samtliga remisser, dvs både externa remisser och FRENDA-remisser.

Ändrad: Inställning för PIN-kod vid Mobilt BankID bekräftas med QR-kod

I Inställningar > Användare > Allmänna behöver QR-kod scannas när pinkod ska läggas in eller ändras, dvs den kod som används för signering när användare loggar in i FRENDA med Mobilt BankID.