Senaste Nytt 2024-02-20/22

Här följer några av de nyheter och ändringar i uppdateringen som levereras 2024-02-20 samt 2024-02-22. Uppdateringen sker vid två olika datum beroende av kundgrupp. Visas inte ny funktionalitet i programmet 21/2 avvakta till 23/2.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Ändringar i Patientlisten

STB visas på ett tydligare sätt
N-/F-tandvård visas på ett tydligare sätt
Asyl är en ny ekonomisk fördelning med visning i patientlist

Nytt namn: Hämta personuppgifter (Patient > Grunduppgifter)

Knappen för att hämta adressuppgifter från SPAR i Grunduppgifter har ändrat namn till [Hämta personuppgifter]. Det är ingen annan ändring av funktionalitet. Knappen visas enbart hos de kunder som har tilläggstjänsten för SPAR.

Nytt val via ekonomisk fördelning (Patient > Grunduppgifter)

Asyl har tillkommit som ekonomisk fördelning i Grunduppgifter samt fält för att fylla i LMA-kort och giltighetstid.

När Asyl är vald som ekonomisk fördelning blir det automatiskt "Ingen FK-ersättning" vid debitering.

Ny inställning i Externa program (Inställningar > Resultatenhet)

Starta automatiskt är en ny inställning som har tillkommit i Externa program. När inställningen är markerad startas det externa programmet automatiskt med den patient som är vald i patientlisten. Inställningen gäller per externt program.