Senaste Nytt 2024-08-27/29

Här följer några av de nyheter och ändringar som levereras med uppdateringen 2024-08-27 och 2024-08-29. Uppdateringen sker vid två olika datumtillfällen beroende av kundgrupp. Visas inte ny funktionalitet i programmet den 28/8 avvakta till 30/8.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Ändringar i Journal

Ny status: Primär ej erupterad

Primär tand går att registrera som ej erupterad, det sker via Status > Primär ej erupterad.

Ny status: Primär under eruption

Primär tand under eruption går att registrera, det sker via Status > Primär under eruption.

Visning rosa linje för gingiva

När det finns tand under eruption (primär och permanent) visas gingivan som en rosa linje i över- och underkäken. Den visas så länge det finns en eller flera tänder som inte har erupterat. Vid ändring av status på tanden visas inte längre den rosa linjen. Så länge den rosa linjen visas är journalen automatiskt inställd på "Visa heltand".

Registrera karies för tand med status "Under eruption"

Det går att registrera karies för tand med status "Under eruption", gäller både primär och permanent.

Ändringar i Parodjournal

Registrera fickdjup för tand med status "Under eruption"

Det går att registrera fickdjup för tand registrerad med status "Under eruption", gäller både primär och permanent.  Under eruption visas grafiskt i parodjournalen som en vanlig tand.

Ny mätpunkt FPU

En ny mätpunkt FPU (Förenklad parodontal undersökning) har tillkommit, förutom 2-, 4- och 6-ytsmätning. Det är en tvåpunktsmätning där DP/MP mäts i överkäke och ML/DL mäts i underkäke.

Leveransmetod för faktura (obetalda/betalda)

För fakturor, både obetalda och betalda, visas en ny kolumn Leveransmetod där det framgår på vilket sätt fakturan är utställd till patient.

• @ - Faktura skickad via epost
  • Blått kuvert - Faktura utskriven på papper (skrivarsymboler används)
  • Grönt kuvert - Faktura skickad via Centralt utskick/Ekopost

OBS! Visning av leveransmetod gäller för fakturor skapade fr o m den här versionen.

Remiss

Mottagit remiss: Nytt val - Ej angiven via Behandlare

Vid Ta emot remiss går det att välja "Ej angiven" som behandlare och skicka bekräftelse.

Behandlare kan anges i efterhand och är ändringsbar.

Mottagit remiss: Ny behandlingstyp - Konsultation

Vid Ta emot remiss går det att ange om den mottagna remissen avser Behandling eller Konsultation. Förvald behandlingstyp är Behandling.

Skicka remiss: Utskrift av Konsultationsremiss

Vid Skicka remiss och val Konsultation blir det rätt rubrik på utskriften, dvs Konsultationsremiss.