Senaste Nytt 2024-06-11/13

Här följer några av de nyheter och ändringar som levereras i uppdateringen 2024-06-11 samt 2024-06-13. Uppdateringen sker vid två olika datum beroende av kundgrupp. Visas inte ny funktionalitet i programmet 12/6 avvakta till 14/6.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Nytt fynd: Slemhinneförändring

Det finns nu möjlighet att registrera slemhinneförändring via Mun > Fynd i journalen.

Registrering sker per kvadrant

Presenteras på följande sätt:

Slemhinneförändring som är behandlad sker via "Ta bort slemhinneförändring" som nås via Mun > Behandling eller Mun > Status.

Ny design på Inloggningssida

Frendas inloggningssida har fått en ny design. Inloggningssätt visas till vänster och där finns även ikonen för fjärruppkoppling (hörlurar) längst ner.

Nya inställningar för webbokning

Nya för inställningar i webbokning, via Inställningar > Klinik > Tidbok, har tillkommit.

Generella inställningar

• Blockera ombokning för barn under 18 år
  • Blockera avbokning för barn under 18 år
  • Blockera nybokningar om patienten har en förfallen faktura på kliniken

Behandlingar för nybokningar, per behandling:

• Blockera nybokning om patienten har revision inom X dagar
  • Visa/sök bara X dagar framåt i tidboken från och med dagens datum.
    Detta val överstyr de generella inställningarna och kan användas t ex för nybokning av akutbehandling

Samtliga val behöver aktiveras för att gälla.

Utskrift av prislista

Vid utskrift av prislista har bilagetexten i avsnitt Garanti/försäkring gällande krona ändrats så att garantiåtagandet för fast protetik är tre år.

Se till att skriva ut ny prislista i Frenda för att ha rätt information om Garanti/försäkring.

Windows 8

Det är inte längre möjligt att använda Frenda Journal och Röntgen från dator med operativsystemet Windows 8.