Swish

Patient > Ekonomi > Aktuell ekonomi

Knappen [Swish] används när patienten betalar skuld i "Belopp att betala" med Swish.

Knappen för Swish är aktiv för de som via banken har anslutit sig till Swish Handelsavtal och angivit Frenda som digital leverantör.

1. Swishbetalning visas. Patientens mobilnummer är förvalt, det går även att ange annat mobilnummer
  2. Tryck [Skicka betalning]. En begäran om betalning skickas till patienten
  3. Inväntar betalning visas
  4. Patienten (eller den som ska betala) öppnar Swishappen i mobiltelefonen och godkänner/signerar beloppet med Mobilt BankID
  5. När köpet har genomförts visas att betalningen är mottagningen
  6. Kvitto skrivs ut där det framgår att betalningen har skett via Swish

Betalningen återfinns i Avslutad ekonomi.