Sök patient (Ctrl+1)

Sök patient är tillgänglig oavsett var i programmet man befinner sig. Den patient som är vald i Frenda är den som öppnas när Frenda Röntgen startas.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Sök patient

För att söka en patient skrivs antingen

• namn, personnummer, adress, postnummer, ort, telefonnummer eller patientnummer
  • delar av ord, minst två tecken behöver skrivas in för att sökningen ska påbörjas.
    Visning sker med max 30 poster åt gången.
    Ju fler tecken som anges desto mer precis blir sökningen. Det går även att trycka på mellanslag för att söka på fler parametrar.

Exempel: Vid sökning på Anna visas samtliga fält som innehåller "Anna" och patienter presenteras i personnummerordning med äldst först

Dubbelklicka för att välja patient.

Ta bort sökningen genom att klicka på [X] i sökrutan.

Orange prick före personnummer: Patienter som har öppnats på resultatenheten, men inte längre är listade.

De 10 senaste sökningarna

Genom att klicka på pilen i sökrutan visas inloggad användares senast sökta patienter

Tvingande att ange orsak när journal öppnas

Vid sökning på fullständigt personnummer (YYYYMMDD-XXXX) alternativt ett komplett patientnummer kan man få träff på patienter som inte är listade på kliniken men som finns registrerade i samma Frenda. Det är då tvingande att ange orsak varför journal öppnas och det val som görs journalförs.

Följande orsaker finns:

• Remitterad patient
  • Akut
  • Administration – ej vårdkontakt
  • På patientens begäran
  • På patientens begäran – lista patient