Installation av FRENDA Backup

I samband med en uppstart av FRENDA Journal eller FRENDA Röntgen där en konvertering av data ska ske från kundens föregående lösningar behöver vi på FRENDA få tillgång till databaserna som skall konverteras.

För att förenkla detta arbete använder vi oss av vår backuplösning FRENDA Backup som skall installeras på den dator eller server där databaserna finns.

Vanligtvis hjälper mottagningens IT-tekniker till med denna installation och pekar ut databaserna i backup-klienten. På så sätt får vi på FRENDA tillgång till den data vi behöver på ett enkelt sätt vid den tidpunkt då vi behöver den.

Nedan finner ni installationsanvisningar för FRENDA Backup.

FRENDA backup och PTJ backup 2.0 fyller samma funktion

Beroende på om vår kund tillhör Praktikertjänst eller någon annan vårdgivare så kan den backup-tjänst som beskrivs ovan heta antingen PTJ backup 2.0 eller Frenda backup. Det två tjänsterna är i grunden desamma och uppfyller samma funktion i överföringen av bilder till Frenda. Dock ska tjänsterna aldrig ses som en ersättning för befintliga backup-tjänster på mottagningen eller användas i annat syfte än att göra data inför en konvertering tillgänglig för oss på Frenda. Alltså måste befintliga backup-tjänster på mottagningen fortsatt finnas kvar parallellt med PTJ backup 2.0 eller FRENDA backup.