Incheckning

Systemet är framtaget med surfplattor i åtanke, men datorer med touchskärm eller muspekare, och incheckningsstationer med en inbyggd webbläsare fungerar också!
Incheckningen sköts genom touchskärm, eller muspekare, ej via tangentbord.

Syftet är att ni inte ska behöva ha en fullbemannad reception. Och att införskaffandet av utrustning skall ha låga kostnader och vara enkla att byta ut.

Steg 1 För att komma igång med tjänsten gå till Inställningar – Vårdenhet – Incheckning

Lösenord

• Välj [Nytt lösenord]. Lösenordet måste vara minst 8 tecken och innehålla minst en versal bokstav, en gemen bokstav, en siffra och ett specialtecken som t ex & % + /

• Lösenorden kan ändras när ni önskar. Och används vid inloggning när man använder Länk till incheckning.
    Inloggningen på er surfpatta

Textmeddelande

• Skriv en valfri text. Texten visas på skärmen efter att patienten har checkat in t ex "Du är nu incheckad, var god sitt ner i soffan och vänta."

Länk till incheckning

• Länk till er unika hemsida – att klistra in i valfri hårdvara(dator,surfplatta,mobil).

Steg 2  Använd länken i Steg 1 och lägg in denna i enhetens webbläsare (med enhet avses den utrustning ni skaffat för ändamålet, Surfplatta,mobil,dator) . Inloggningen på enheten gäller 1år,därefter får man logga in på nytt

Patienten klickar på skärmen och anger sitt fullständiga personnummer ÅÅÅÅMMDDXXXX

Patienter som har flera tidbokningar samma dag kan checka in de tider som är inom 2 timmar

Efter 30 sekunder återgår incheckningen till ovanstående sida. Detta för att patienten ej skall behöva göra något efter att ha checkat in.

Behandlaren får information om att patienten är incheckad.

Sidbrytning

Ny ikon på tidbokningen som informerar att patienten är incheckad

Mottagningen kan ångra incheckningen i Tidboken via högerklick på bokningen och välj Ångra incheckning

Incheckningen visas även under Historik på tidbokningen.

Patienter som ej har fullständigt personnummer eller eventuellt fel får anmäla sig i receptionen.