Incheckning

Inställningar > Klinik > Incheckning

Incheckning används för att patienter själva ska kunna registrera sin ankomst genom att checka in via en touchskärm.

Incheckningstjänsten ansluts från en enhet, t ex surfplatta eller dylikt som har touchskärm, är kopplad till tangentbord eller muspekare.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Inställningar

Lösenord

Knapp [Lösenord] används för att aktivera incheckningstjänsten.

Ange lösenord med minst 8 tecken. Det ska innehålla minst en versal (stor) bokstav, en gemen (liten) bokstav, en siffra samt ett specialtecken (t ex %+"/).

Lösenordet är ändringsbart.

När lösenordet har angivits och uppgifterna är sparade aktiveras incheckningstjänst.

Textmeddelande

Ange valfri text (max 100 tecken) som ska visas efter att patienten har checkat in för att meddela sin ankomst.

Länk till incheckning

Den länk som används av kliniken för att ansluta enheten till incheckningstjänsten.

Spara

Knapp [Spara] används för att spara inställningar.

Koppla enhet till incheckningslänk

Incheckning används från en enhet, t ex surfplatta eller dylikt som har en touchskärm, är kopplad med ett tangentbord eller en muspekare. Enheten måste vara ansluten till nätverket och internet.

1. Öppna webbläsaren på enheten (surfplatta el dyl) som ska användas för incheckning
  2. Ange den adress som framgår i [Länk till incheckning] för kliniken
  3. Logga in genom att ange lösenordet till incheckningstjänsten
  4. Incheckningssidan öppnas och patienter kan meddela sin ankomst genom att själva checka in

Inloggningen på enheten gäller ett (1) år, därefter behöver ny inloggning ske.

Så här ser det ut för patienten

Patienten meddelar sin ankomst genom att checka in

På skärmen visas följande:

Patienten anger sitt fullständiga personnummer [ÅÅÅÅMMDD-XXXX], antingen genom att använda touchskärm, tangentbord eller genom att klicka.

Patient med flera tidbokningar samma dag kan checka in på de tider som är inom två (2) timmar.

Meddelande till patient vid lyckad incheckning

På skärmen visas följande meddelande:

Efter 30 sekunder kommer incheckningssidan att visas igen för att nästa patient ska kunna anmäla sin ankomst.

Meddelande till patient vid ej lyckad incheckning

På skärmen visas följande meddelande:

Patienter som saknar fullständigt personnummer eller vid eventuella fel behöver själva anmäla sin ankomst i receptionen.

Så här ser det ut i Frenda

Behandlare får meddelande att patient har checkat in

Den behandlare som patienten har sin tid bokad hos får ett meddelande att patient har checkat in.

Tidbokning visas med ikon

I Tidboken, på patientens tid, visas en ikon [I] (grön/vit) som information att patient är incheckad.

Historik på tidbokning

Incheckningen framgår även via Historik på tidbokningen

Ångra incheckning

I Tidboken, via högerklick på tidbokningen, går det att ångra incheckningen genom att välja [Ångra incheckning].