Brevmall

Inställningar > Klinik > Brevmall

Här läggs dokumentmallar in för att skapa personifierade brev som skickas till patient.

Dokument skapas i Word (docx-format) och laddas in som en brevmall. I dokumenten används så kallade "taggar" för att hämta in uppgifter automatiskt, t ex patientens namn- och adressuppgifter. För installation och hjälp med Word, kontakta lokal IT-tekniker eller IT-support.

Följande typer av brevmallar finns:

• Patient: Används via Patient > Kommunikation > Brev
  • Tidbokning: Används via högerklick på bokad tid i Tidboken
  • Massutskick: Används via Kommunikation > Massutskick > Brev
  • Kallelsebrev: Används ännu inte, utveckling pågår

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Brevmallar

Här presenteras de mallar som finns skapade.

Vald mall

Förhandsgranska

Knapp [Förhandsgranska] används för att förhandsgranska dokumentmall och kontrollera att "taggar" är korrekt angivna.

Hämta

Knapp [Hämta] används för att hämta in dokumentmall.

Ersätt

Knapp [Ersätt] används för att hämta in en ny dokumentmall och ersätta en tidigare sparad.

När dokument innehåller felaktiga "taggar" kommer ett felmeddelande att visas när brevmall används. Korrigera det som är fel i grunddokumentet och ladda upp det på nytt. Observera att det nya grunddokumentet inte kan ha samma namn som det tidigare.

Ny

Knapp [Ny] används för att lägga till ett dokument skapat i Word som ska användas som dokumentmall.

1. Ange Namn
  2. Välj Typ: Patient, Tidbokning eller Massutskick
  3. Tryck [Ladda upp]
  4. Gå till platsen där Worddokument är sparat
  5. Markera dokument och tryck [Hämta]
  6. Tryck [Spara]

Ta bort

Knapp [Ta bort] används för att ta bort den mall som är markerad.

Spara

Knapp [Spara] används för att spara mallar.

Använda en skapad mall

Typ Patient

Används via Patient > Kommunikation > Brev

Typ Tidbokning

Används genom att högerklicka på bokad tid i Tidbok.

Läs mer här: Tidbok, avsnitt Högerklicksmeny på tidbokning > Skicka brev

Typ Massutskick

Används via Kommunikation > Massutskick > Brev

Läs mer här: Massutskick Brev

Typ Kallelsebrev

Används inte än, utveckling pågår.

Taggar som kan användas i dokument för brevmallar

Brevmallar som ska användas skapas som dokument i Word (docx-format). I dokumentet läggs så kallade "taggar" in för att hämta in t ex patientrelaterade uppgifter i brevmallen.

För att "taggar" ska fungera behöver texten vara omsluten av hakar/brackets [ ] och vara korrekt angivna med stora och små bokstäver, se nedan.

Tillgängliga "taggar"

DatumBeskrivning
[Today]YYYY-MM-DD
PatientuppgifterBeskrivning
[Patient.Name]Patientens för- och efternamn
[Patient.FirstName]Patientens förnamn
[Patient.LastName]Patientens efternamn
[Patient.Address.Street]Patientens gatuadress
[Patient.Address.PostalCode]Patientens postnummer
[Patient.Address.City]Patientens ortsadress
[Patient.Number]Patientens patientnummer
ex 123456-789
[Patient.Ssn]Patientens personnummer
ex YYYYMMDD-XXXX
Inloggad användareBeskrivning
[User.NameWithTitle]Användares titel, för- och efternamn
[User.FirstName]Användares förnamn
[User.LastName]Användares efternamn
[User.Title]Användares titel
Vald behandlareBeskrivning
[Treater.NameWithTitle]Behandlares titel, för- och efternamn
[Treater.FirstName]Behandlares förnamn
[Treater.LastName]Behandlares efternamn
[Treater.Title]Behandlares titel
KlinikuppgifterBeskrivning
[Clinic.Name]Klinikens namn
[Clinic.Address.Street]Klinikens gatuadress
[Clinic.Address.PostalCode]Klinikens postadress
[Clinic.Address.City]Klinikens ortsadress
[Clinic.PhoneNumber]Klinikens telefonnummer
[Clinic.Email]Klinikens mejladress
Tidbokning (endast tidbokstyp)
[Appointment.Date]Bokningens datum
ÅÅÅÅ-MM-DD
[Appointment.StartTime]Bokningens starttid HH:MM
[Appointment.EndTime]Bokningens sluttid HH:MM
[Appointment.Duration]Bokningens längd (minuter)
[Appointment.Treater.NameWithTitle]Bokningens behandlares titel, för- och efternamn
[Appointment.Treater.FirstName]Bokningens behandlares förnamn
[Appointment.Treater.LastName]Bokningens behandlares efternamn
[Appointment.Treater.Title]Bokningens behandlares titel
[Appointment.Day]Bokningens veckodag

Datum

Hämtar dagens datum när brev skrivs ut.

Patientuppgifter

Hämtas från patientens grunduppgifter. Har patienten flera adresser kommer den översta adressen att användas.

Inloggad användare

Hämtar inloggade användare, information visas längst upp till vänster i programmet.

Vald behandlare

Hämtar den behandlare som är vald i behandlarlisten, information visas längst upp till höger i programmet.

Klinikuppgifter

Hämtar de uppgifter om kliniken som är centralt registrerade. Finns det andra uppgifter registrerade via Inställningar > Resultatenhet > Kontaktuppgifter används dessa.

Tidbokning

Hämtar information från den bokade tiden i Tidboken. Gäller enbart typ Tidbokning.