Snabbuträkning

Patient > Behandlingsplan

Snabbuträkning i behandlingsplanen är en kalkylator som kan användas för att ge en beräknad patientavgift.
Den är inte avsedd att användas istället för att göra en behandlingsplan med tillhörande kostnadsberäkning och kan inte skrivas ut. Kalkylatorn vet vilket högkostnadsskydd patienten har och fyller i detta automatiskt.

Gör så här:

1. Tryck [Snabbuträkning]
  2. Välj vilken prislista som ska användas
  3. Välj åtgärdsnummer i rullisten, tryck [Lägg till] - gäller per åtgärd
  4. Markera "Exkludera" om snabbuträkningen inte ska ta hänsyn till ev tillgängliga ATB och/eller STB
  5. I "Uppskattad patientavgift" framgår den beräknade patientavgiften
  6. Tryck [OK] för att stänga snabbuträkningen, en kopia av uträkningen sparas som en dold rad i patientens journal

Vid [Avbryt] sparas inte uträkningen