Överföring av journal- och röntgendatabaser inför konvertering

Observera!

• För överföring av journal- och röntgendatabaser skall i första hand FRENDA Backup användas
  • Har du tidigare fått instruktioner och användaruppgifter för att använda FTPS för överföring av data så kan det fortsatt användas men vi föredrar att du använder FRENDA Backup för det blir enklare både för dig och för oss

Installation FRENDA Backup

Läs mer om hur du installerar och använder FRENDA Backup här

Ladda upp data med FTPS - Obs används endast i andra hand

FTPS för journaldatabas inför konvertering från Opus

För att ladda upp databasen på FRENDA:s FTP måste FTPS användas. Om ni inte har någon erfarenhet av FTPS så rekommenderar vi att ni använder Filezilla och använder denna värdadress: ftps://ftp.frenda.se och sedan lägger in mottagningens kostnadsställenummer som användarnamn och det lösenord som tekniker fått av oss i mail. Denna FTP är låst så ni kan bara lägga upp filer och skulle det bli fel så får ni ladda upp en ny fil med ett annat namn.

• Testkonvertering: Inför övergången till FRENDA kommer vi att konvertera över data till FRENDA (journalanteckningar, patientinformation, tidbok etc). Vi kommer i vissa fall först genomföra en testkonvertering ca 5 veckor innan mottagningen startar med FRENDA. Inför detta behöver vi teknikerns hjälp med att föra över en kopia på hela journaldatabasen till FRENDA ABs FTP.
  • Skarp konvertering: Journaldatabasen behöver föras över till FRENDA:s FTP direkt efter att mottagningen slutat arbeta i sitt nuvarande journalsystem dagen innan start med FRENDA. OBS! Det är viktigt att det blir gjort på den planerade tiden så att vi hinner konvertera in data i FRENDA inför mottagningens start. Journaldatabasen ska föras över till FRENDA:s FTP.

FTPS för journaldatabas inför konvertering från ALMA SQL-databas

För att ladda upp databasen på FRENDA:s FTP måste FTPS användas. Om ni inte har någon erfarenhet av FTPS så rekommenderar vi att ni använder Filezilla och använder denna värdadress: ftps://ftp.frenda.se och sedan lägger in mottagningens kostnadsställenummer som användarnamn och det lösenord som tekniker fått av oss i mail. Denna FTP är låst så ni kan bara lägga upp filer och skulle det bli fel så får ni ladda upp en ny fil med ett annat namn.

• Testkonvertering: Inför övergången till FRENDA kommer vi att konvertera över data till FRENDA (journalanteckningar, patientinformation, tidbok etc). Vi kommer i vissa fall först genomföra en testkonvertering ca 5 veckor innan mottagningen startar med FRENDA. Inför detta behöver vi teknikerns hjälp med att föra över en kopia på hela journaldatabasen till FRENDA ABs FTP.
  • Skarp konvertering: Journaldatabasen behöver föras över till FRENDA:s FTP direkt efter att mottagningen slutat arbeta i sitt nuvarande journalsystem dagen innan start med FRENDA. OBS! Det är viktigt att det blir gjort på den planerade tiden så att vi hinner konvertera in data i FRENDA inför mottagningens start. Journaldatabasen ska föras över till FRENDA:s FTP.

Ladda upp journaldatabas inför konvertering från ALMA Nexus-databas

Journaldatabasen laddas upp till Alma som sedan hanterar den och lämnar över till FRENDA. Kontakta Alma för mer information om hur de vill ha databasen levereras vid både test- och skarp konvertering.