Debiteringsstatistik

Debiteringsstatistiken gör det möjligt att ta fram statistik på allt som har med debitering att göra i FRENDA.
Detta är ett kraftfullt verktyg vid tex. prisjusteringar,men också för att se vilka artiklar man bör hålla i lager då de säljs mest.
Man kan också ta fram statistik för de mest använda Åtgärderna och Tillstånden.
Båda dessa kan visas för samtliga behandlare eller på en enskild behandlare och valet görs ute till vänster efter att man gjort sitt datumurval.

FK Åtgärder

Här kan man utläsa hur många av vilka åtgärder man utfört, vilken är den mest inkomstbringande åtgärden osv.

FK Tillstånd

Här kan man se vilket tillstånd som är det mest använda.

Artiklar

Här kan man ta fram en lista med alla artiklar man sålt inom valt tidsspann.
Detta kan ge en indikation inför tex. upphandling, vilka produkter säljs mest.

Egna åtgärder

Egna åtgärder är också en debitering och tas fram enskilt på samma sätt som ovanstående

Barndebitering

Det är viktigt att registrera åtgärder på barnpatienterna för att få fram rätt statistik, detta ska göras i journalen i samband med journalanteckningarna.

I FRENDA räknas en patient som barn tom. 22 års ålder.

Vissa landsting har andra åldrar och då får ni debitera patienten men ändra priset till 0

Detta innebär att om det landsting man jobbar i har en högre ålder än så kommer debiteringen att bli som normal på en sådan patient

För att ta fram uppgifter gå in i Rapport - Statistik - Debiteringsstatistik - Barndebitering och välj den period man vill se, exempelvis 2018-04-02 t.o.m dagens datum och sedan välja den behandlare det gäller och klicka [Visa].

Skapa fil till Libretto för Stockholm Läns Landsting

Gör inställningen för att kostnadsstället ska ges möjlighet att skapa fil till Libretto under Inställningar - Resultatenhet - Ekonomi

Välj att klicka i Libretto ansluten

Det är viktigt att registrera åtgärder på barnpatienterna för att få fram rätt statistik. Detta ska göras i journalen löpande i samband med journalanteckningarna.

För att skapa fil till Libretto ska man i FRENDA gå in under Rapport - Statistik - Debiteringsstatistik - Barndebitering. Där väljer man önskad period Exempelvis 2015-10-01 t.o.m 2015-10-31 och klickar [Visa].
Libretto tar bara emot barnpatienter med svenska personnummer.

När du har önskad lista framme på skärmen klickar du på [Skapa Librettofil] och sparar den på önskad plats på din dator. Filen skapas för hela kostnadsstället.

För handhavande i Libretto och mer information hänvisas vidare till Librettos hemsida

Manual för libretto:

https://tandvard.sll.se/Start/Media/lathundar/L2%20Manual%20-%20Libretto%20-%20Allmäntandvård.pdf

Instruktionsvideor för libretto:

https://tandvard.sll.se/Start/

Libretto supporttelefon: