Debiteringsstatistik

Rapport > Statistik > Debiteringsstatistik

Här visas debiteringsstatistik för vald resultatenhet. Det går att ta fram statitistik för debiteringar, FK-åtgärder, FK-tillstånd, Artiklar, Egna åtgärder och Barndebitering (skuggdebitering).

I rapporterna går det att högerklicka för att söka patient (öppna journal eller ekonomi) samt för att exportera till Excel.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Debiteringar

Visar debiteringar gjorda på vald resultatenhet fördelat per behandlare, patientkategori och åldersgrupp.

Urval

• Från - Till: Ange datum från och till som ska visas i rapporten. Förvalt intervall är dagens datum
  • Behandlare: Välj behandlare. Det går att välja bland de behandlare som finns i behandlarlisten. Förvalt visas samtliga behandlare
  • Patientkategori: Välj patientkategori. De kategorier som går att välja är de som är upplagda via Inställningar > Resultatenhet > Patientkategorier. Samtliga patienter är förvalt
  • Född från - Född till: Ange datum från och till för att söka fram patienter inom ett specifikt åldersintervall. Förvalt visas samtliga patienter

Visa

Knapp [Visa] används för att ta fram rapport.

Kolumnbeskrivning

• Kod: Åtgärdskod enligt TLV
  • Priskod: Åtgärdskodens priskod enligt prislista
  • Text: Priskodens utskriftstext enligt prislista
  • Belopp: Debiterat belopp
  • Behandlare: Behandlare som debiterat priskod
  • Kategorier: Patientkategori som patient tilldelats
  • Listad: Listade patienter visas med en bock. Tidigare listade patienter som har avlistats inom tidsintervallet visas i rapporten, men saknar bock i "listad"

FK Åtgärder

Visar åtgärdskoder (enligt TLV) som är debiterade för vald resultatenhet totalt och fördelat per behandlare.

Urval

• Från - Till: Ange datum från och till som ska visas i rapporten. Förvalt är dagens datum
  • Födelsedatum från - till: Ange födelsedatum från och till för att visa statistik för patienter inom ett specifikt åldersintervall

Visa

Knapp [Visa] används för att ta fram rapport.

Behandlare

Visar summering totalt och per behandlare.

Kolumnbeskrivning

• Kod: Åtgärdskod enligt TLV
  • Antal: Antal debiterade, per åtgärdskod
  • Belopp: Summa debiterade, per åtgärdskod

FK Tillstånd

Visar tillståndskoder (enligt TLV) som är debiterade för vald resultatenhet totalt och fördelat per behandlare.

Urval

• Från - Till: Ange datum från och till som ska visas i rapporten. Förvalt är dagens datum
  • Födelsedatum från - till: Ange födelsedatum från och till för att visa statistik för patienter inom ett specifikt åldersintervall

Visa

Knapp [Visa] används för att ta fram rapport.

Behandlare

Visar summering totalt och per behandlare.

Kolumnbeskrivning

• Kod: Tillståndskod enligt TLV
  • Antal: Antal debiterade, per tillståndskod
  • Belopp: Summa debiterade, per tillståndskod

Artiklar

Visar försäljning av produkter på artikelnivå för vald resultatenhet totalt och fördelat per behandlare. Gäller till exempel försäljning av tandborstar, tandkräm osv.

Urval

• Från - Till: Ange datum från och till som ska visas i rapporten. Förvalt är dagens datum
  • Födelsedatum från - till: Ange födelsedatum från och till för att visa statistik för patienter inom ett specifikt åldersintervall

Visa

Knapp [Visa] används för att ta fram rapport.

Behandlare

Visar summering totalt och per behandlare.

Kolumnbeskrivning

• Text: Artikelns text
  • Antal: Antal debiterade, per artikel
  • Belopp: Summa debiterade, per artikel

Egna åtgärder

Visar egna åtgärder som är debiterade (ej TLVs åtgärdskoder) för vald resultatenhet totalt och fördelat per behandlare. Gäller till exempel tandblekning eller annat som debiteras och inte ingår i tandvårdsstödet.

Urval

• Från - Till: Ange datum från och till som ska visas i rapporten. Förvalt är dagens datum
  • Födelsedatum från - till: Ange födelsedatum från och till för att visa statistik för patienter inom ett specifikt åldersintervall

Visa

Knapp [Visa] används för att ta fram rapport.

Behandlare

Visar summering totalt och per behandlare.

Kolumnbeskrivning

• Text: Egen åtgärds text
  • Antal: Antal debiterade, per egen åtgärd
  • Belopp: Summa debiterade, per egen åtgärd

Barndebitering

Visar barndebitering för åldersgrupp 0-23 år. Barndebitering är den "skuggdebitering" som sker när tillstånd/åtgärd registreras i journalen tillsammans med journalanteckning för patienter under 23 år.

Urval

• Från - Till: Ange datum från och till som ska visas i rapporten. Inget datum är förvalt
  • Behandlare: Välj behandlare. Det går att välja bland de behandlare som finns i behandlarlisten. Förvalt visas alla behandlare

Visa

Knapp [Visa] används för att ta fram rapport.

Skapa ny rapport

Knapp [Skapa ny rapport] används för att skapa rapportfil till Region Stockholm, se text nedan om Rapportfil Libretto för Region Stockholm.

Hämta äldre rapporter

Knapp [Hämta äldre rapporter] används för att hämta tidigare skapade rapportfiler till Libretto för Region Stockholm.

Ta bort

Knapp [Ta bort] används för att ta bort markerad åtgärd som skuggdebiterats felaktigt.

Kolumnbeskrivning

• Åtgärd: Åtgärdskod enligt TLV
  • Tillstånd: Tillståndskod enligt TLV
  • Tandnummer: Tandnummer för åtgärdskod
  • Arvode: Åtgärdskodens pris enligt prislista
  • Datum: Behandlingsdatum för åtgärden
  • Behandlare: Behandlaren som har utfört åtgärdskoden

Det går att filtrera i rapporten, vilket sker genom att använda symbol [Tratt] som till finns höger om respektive kolumn.

Rapportfil Libretto för Region Stockholm

För Region Stockholm går det att skapa en rapportfil anpassad efter de uppgifter som ska rapporteras in till Region Stockholm via Libretto för barn/ungdomar. Den rapportfil som skapas går att läsa in i Libretto, läs mer här: Libretto - Vårdgivarguiden.