Skapa ett ärende Mina ärenden
Välkommen
Logga in

Allmänna

INNEHÅLLSFÖRTECKNING


Allmänna

Under Inställningar - Användare gör man de inställningar som bara påverkar den inloggade användaren.
Då många av inställningarna är specifika för Resultatenheten behöver man göra vissa inställningar på respektive resultatenhet


Visningsnamn för användare

Här ändrar du ditt visningsnamn i FRENDA om du inte önskar använda det som kommer från folkbokföringen, klicka på [Uppdatera] för att spara.


Journal

Kryssa för att se parodinformation i journalen, klicka sedan på uppdatera.

Behandlarinställningar

Här anger man om man vill ha möjlighet att använda "specialistprislista", den hamnar då som förvald prislista.


Ange vald "Standardbehandlare" för att alltid hamna på samma förvalda behandlare då du loggar in i FRENDA med ditt kort.

Stöd vid val av Standardbehandlare:

För Tandläkare/Tandhygienist är det vanligt att man anger sig själv som förvald behandlare för att alltid vid inloggning hamna med sig själv som förvald behandlare i FRENDA, FRENDA väljer annars den behandlare som var vald vid senaste inloggning.

För Receptionist är det vanligt att man inte gör ett val utan låter FRENDA öppna sig med behandlaren som var vald vid senaste inloggning.

För Tandsköterska är det mer olika huruvida man har tandläkaren man arbetar med, sig själv eller ingen behandlare alls som förvald beroende på hur man arbetar på respektive klinik.


Om det finns flera olika textbanker på kliniken så kan du här välja vilken du vill ska visas som din "Standard textbank". Klicka på [Uppdatera] för att spara.


E-receptinställningar

Här lägger man in den användarnyckel (API-nyckel) som man hämtar från ApoEx, klicka på [Uppdatera] för att spara.


MedSpace uppgifter

Här lägger man in den användarnyckel (API-nyckel) som man hämtar från MedSpace, klicka på [Uppdatera] för att spara.


Mobilinställningar


FRENDA-applikationen är en mobilapplikation som är avsedd för alla användare av FRENDA. I applikationen kan man se tidboken (som dig som behandlare samt varje resurs på resultatenheten) samt titta på innehåll på startsidan. Jobbar du på flera resultatenheter kan du välja vilken resultatenhet du vill titta på.


Applikationen fungerar på alla smarta mobiltelefoner och surfplattor.


Inga patientnamn syns för att värna om patientsäkerheten. Färgkodningen av bokningarna är samma som i FRENDA för att man ska känna igen sig.För att komma igång med FRENDA-applikationen:


(1)    Först måste du aktivera att du vill använda applikationen – det gör du i FRENDA på Inställningar/Användare/Allmänna. Längst ner finns en ”Tillåt mobilinloggning”. Klicka i denna, fyll i lösenord som du väljer själv.


(2)    Surfa till : https://app.frenda.se  för PTJ eller https://mob.frenda.se  samt https://app.smile.se för Smile .  Logga in med ditt användarnamn  och lösenordet du valde. 


(3)    Nu bör du vara inne. Du kan se startsidan, du kan se tidboken & välja resurs, du kan välja ett annat kostnadsställe om du har flera, och du kan logga ut.


E-post


Här lägger användaren in sin e-post adress, denna används framförallt för åtkomst till BI för de som betalar för detta.


Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.