Allmänna

Under Inställningar - Användare gör man de inställningar som bara påverkar den inloggade användaren

Visningsnamn för användare

Här ändrar du ditt visningsnamn i FRENDA om du inte önskar använda det som kommer från folkbokföringen, klicka på [Uppdatera] för att spara.

Parodjournal

Kryssa för att se parodinformation i journalen, klicka sedan på uppdatera.

Behandlarinställningar

Här anger man om man vill ha möjlighet att använda "specialistprislista", den hamnar då som förvald prislista.

Ange vald "Standardbehandlare" för att alltid hamna på samma förvalda behandlare då du loggar in i FRENDA med ditt kort.

Stöd vid val av Standardbehandlare:

För Tandläkare/Tandhygienist är det vanligt att man anger sig själv som förvald behandlare för att alltid vid inloggning hamna med sig själv som förvald behandlare i FRENDA, FRENDA väljer annars den behandlare som var vald vid senaste inloggning.

För Receptionist är det vanligt att man inte gör ett val utan låter FRENDA öppna sig med behandlaren som var vald vid senaste inloggning.

För Tandsköterska är det mer olika huruvida man har tandläkaren man arbetar med, sig själv eller ingen behandlare alls som förvald beroende på hur man arbetar på respektive klinik.

Om det finns flera olika textbanker på kliniken så kan du här välja vilken du vill ska visas som din "Standard textbank". Klicka på [Uppdatera] för att spara.

E-recept

Här lägger man in den användarnyckel (API-nyckel) som man hämtar från ApoEx, klicka på [Uppdatera] för att spara.

Medspace

Här lägger man in den användarnyckel (API-nyckel) som man hämtar från MedSpace, klicka på [Uppdatera] för att spara.

Mobilinställningar

Här kan man ställa in om man vill kunna se tidboken i Frenda på mobilen, kryssa i ”Tillåt mobilinloggning” och ange ett lösnenord. Klicka sedan på [Uppdatera] för att spara.
Adressen till Frenda på mobilen är app.frenda.se