Massutskick Sms

Kommunikation > Massutskick > Sms

Här skapas massutskick via Sms till patienter. Det är enbart patienter som i Grunduppgifter har ett mobilnummer inlagt samt accepterar SMS-utskick som kan omfattas av massutskick.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Skapa

Det är endast patienter listade på vald resultatenhet som visas.

Meddelande

Skriv den text som ska användas för massutskicket.

Till höger om meddelanderutan visas information om antal tecken som går att skriva in. Det visas även uppgift om meddelandestorlek, dvs antal sms som skickas per mobilnummer.

Sms skickas som ett sammanhängande meddelande till patienten, men SMS-operatören baserar antal Sms baserat på textmängden i meddelanderutan.

Urval

• Patienter födda fr o m - t o m, med viss patientkategori, listade hos en specifik behandlare
  • Patienter med bokade tider inom ett visst intervall och/eller till en viss behandlare
  • Patienter som finns på bevakningslista
  • Patienter med revision till en specifik behandlare

Sök

Knapp [Sök] används för att presentera urval.

Patienter med Sms

Här visas de patienter som kan ta emot Sms-utskick, dvs de har ett mobilnummer samt accepterar SMS-utskick i Grunduppgifter.

Samtliga patienter är markerade och antal patienter visas överst, om någon ska undantas från utskick kan de avmarkeras.

Skicka sms

Knapp [Skicka sms] används för att skicka sms med det meddelande som är angivet.

Följande dialog visas:

Vid [Ja] skickas Sms-meddelandet.

Patienter utan godkänt Sms-utskick

Här visas de patienter som inte kan ta emot Sms-utskick, dvs de saknar mobilnummer och/eller accepterar inte SMS-utskick via Grunduppgifter. Det framgår även antal som inte kan ta emot utskicket.

Historik

Här visas historik på massutskick.

Ange datumintervall och tryck [Sök massutskick].

• Till vänster visas massutskick inom vald period.
    Skapad (datum inkl klockslag), meddelandetext som är skickad samt vilken användare som har gjort utskicket visas.

Markera massutskick, tryck [Detaljer]

• Till höger visas innehåll i massutskicket.
    Mottagare med personnummer, förnamn, efternamn, mobilnummer och status visas.