Byte av miljö - Frenda Röntgen

Mallar

Har ni skapat egna mallar behöver dessa skapas på nytt i den nya miljön. För att göra det smidigast rekommenderar vi att ni tar skärmbilder på hur det ser ut i er nuvarande miljö och gör likadant i nya. Det här kan även vara ett tillfälle att se över vilka mallar ni faktiskt använder och vad ni eventuellt skulle vilja ändra. Läs mer om mallar i följande hjälpartikel: Mallar

Makron

Makron är de bildjusteringar ni har sparade och som vanligtvis finns kopplade på respektive behandlingsrum. Vi kopierar era befintliga makron, men kopplingen av dessa behöver ni själva göra i samband med er kliniska start i nya miljön. För att underlätta det arbetet bör ni därför notera vilket makro som är kopplat på vilket behandlingsrum. Instruktioner hittar ni nedan. Informera gärna oss om ni hellre vill ta fram helt nya bildjusteringar i samband med övergången.

OBS! Kopplar ni inget makro eller att ni kopplar fel makro på fel behandlingsrum kommer det påverka hur bilderna visas. Var därför noggranna när ni gör detta och fråga oss om ni känner er osäkra kring något.

Se vilket makro som är kopplat

1. Öppna Frenda Röntgen och klicka på kugghjulet uppe till höger.
  2. Klicka på ”Plugins” i vänsterlisten.
  3. Notera namnet på pluginet, vad som står under ”Makro” samt vilket behandlingsrum du är på. Även här kan det vara smidigare att ta en skärmbild.

Koppla makro

Innan ni ska börja ta kliniska bilder i den nya miljön behöver ni koppla motsvarande makro som varit kopplat tidigare på behandlingsrummet. Detta gör ni på samma ställe som ovan genom att markera pluginet, klicka på ”Koppla makro” längst ned i listen och välja rätt makro i listan. För mer information om makron och hur du kopplar dessa, läs följande hjälpartikel: Makron