Inställning Påminnelse via SMS

Inställningar > Resultatenhet > Kommunikation > Påminnelse

Här hanteras inställningar och text för Påminnelser via SMS.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Inställningar påminnelser via SMS

Vilka dagar

Alla dagar: SMS-påminnelse skickas alla dagar

Vardagar: SMS-påminnelse skickas enbart måndag till fredag (helgfri)

Aldrig: SMS-påminnelse skickas inte

Skickas mellan klockslag

SMS-påminnelser (både första och andra) skickas mellan angivna klockslag utifrån patientens bokade tid.

Första SMSet skickas antal timmar innan

Första SMS-påminnelsen skickas antal timmar innan patientens bokade tid, hänsyn tas till inställningar för ”Vilka dagar” och ”Skickas mellan klockslag”.

Andra SMSet skickas antal timmar innan

Andra SMS-påminnelsen skickas antal timmar innan patientens bokade tid, hänsyn tas till inställningar för ”Vilka dagar” samt ”Skickas mellan klockslag”.

Text påminnelse via SMS

Den text som presenteras är exempel på hur texten ser ut när den skickas till patient.

Ändring av text sker via knappen [Redigera].

Läs mer här: Redigera text och "taggar"

Tryck [Spara] som finns längst ner till höger.

Webbtidbok och ombokningslänk

Används webbtidbok är det viktigt att se till att ”tagg” [Appointment.HandleUrlText] finns med för att patient ska få en ombokningslänk för att kunna boka om tiden via webbtidboken.

Används inte webbtidbok och ”taggen” finns med i texten, då kommer det ingen ombokningslänk med i det påminnelse-SMS som skickas till patient.