Redigera text och "taggar"

Beskrivningen nedan är generell och gäller för knappen [Redigera] och används för att ändra texter som gäller Avbokning/Uteblivande, Kallelse, Kallelsepåminnelse och Påminnelser via SMS (via Inställningar > Resultatenhet > Kommunikation).

För att redigera text, tryck [Redigera]

I det vänstra fältet kan fritext skrivas och kombineras med så kallade ”Taggar” för att infoga text som hämtas in automatiskt.

För att infoga "Patientens förnamn", klicka på motsvarande Variabel i fältet till höger som heter [Patient.FirstName]. En så kallad "tagg" infogas.

”Taggen" hämtar automatiskt in vald information när meddelandet skickas ut. Om ogiltig ”tagg” anges blir rutan röd och knappen för [OK] går inte att använda.

Tillgängliga Variabler/Taggar

[Patient.Name]Patientens för- och efternamn
[Patient.FirstName]
Patientens förnamn
[Patient.LastName]Patientens efternamn
[Patient.Address.Street]Patientens gatuadress
[Patient.Address.PostalCode]Patientens postnummer
[Patient.Address.City]Patientens ort
[Clinic.Name]
Klinikens namn
[Clinic.Address.Street]Klinikens gatuadress
[Clinic.Address.PostalCode]Klinikens postnummer
[Clinic.Address.City]Klinikens ort
[Clinic.PhoneNumber]Klinikens telefonnummer
[Clinic.Email]Klinikens epostadress
[Appointment.Day]Bokningens veckodag
[Appointment.Date]Bokningens datum
[Appointment.StartTime]Bokningens starttid
[Appointment.EndTime]Bokningens sluttid
[Appointment.Duration]Bokningens längd
[Appointment.Treater.NameWithTitle]Bokningens behandlare, titel, för- och efternamn
[Appointment.Treater.FirstName]Bokningens behandlares förnamn
[Appointment.Treater.LastName]Bokningens behandlares efternamn
[Appointment.Treater.Title]Bokningens behandlares titel
[Appointment.HandleUrlText]Information och länk till bokningen

Kallelsepåminnelse

Taggar/variabler som börjar med [Appointment...] finns inte tillgängliga val när texter som gäller Kallelsepåminnelse ska redigeras

Webbtidbok

Tagg/Variabel [Appointment.HandleUrlText] finns enbart som val när texter som gäller Kallelse (SMS och E-post) och Påminnelse SMS ska redigeras.

Används webbtidbok är det viktigt att se till att ”tagg” [Appointment.HandleUrlText] finns med för att patient ska få en ombokningslänk för att kunna boka om tiden via webbtidboken.

Används inte webbtidbok och ”taggen” finns med i texten, då kommer det ingen ombokningslänk med i påminnelse SMS, kallelse eller ombokning som skickas till patient.