Senaste Nytt 2021-04-14/15

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2021-04-14 samt 2021-04-15 för PTJ.
Denna uppdatering innehåller många funktionsuppdateringar och kommer således ta några sekunder extra att uppdatera.

Generellt
Mycket buggfixar stort och smått har åtgärdats i denna version.

Tidboksinställningar

Vi har fått många önskemål om möjligheten att ändra schema direkt från Tidboksvyn i FRENDA.
Att göra alla inställningsfunktioner tillgängliga i denna vy skulle bli väldigt opraktiskt att använda.
Merparten av  behoven i dessa önskemål är att kunna göra mindre förändringar såsom att ta bort schemablockvid sjukdom, eller lägga till ett schemablock vid en temporär förändring i schemat på en specifik dag.
Förutsatt att du har behörighet (Inställningar Schema, läs/skriv)  för detta i FRENDA är det nu möjligt genom att klicka på knappen [Visa schema] nere i högra hörnet på tidboken.

När man klickar på denna knapp ändrar tidboken läge till Schemavyn.
I denna har jag nu möjlighet att ändra på befintliga block, eller skapa nya block.

För att göra en förändring kan jag högerklicka på blocket.
Vill jag korta ner den befintliga tiden görs detta genom att välja Ändra block.

För att skapa ett nytt block klickar jag och drar precis som en vanlig tidbokning.

I denna ruta anger jag vilken behandlare som skall vara tillgänglig för bokning på detta block.

De behandlare som syns i dropdown menyn styrs av inställningarna för vilken behandlare som jobbar på vilken resurs.

Och Malltyperna styrs av de schemablock man har tillgängliga i inställningarna.

När alla ändringar i schemat är klart klickar man bara på [Visa schema] igen för att återgå till den vanliga tidboken.

Namn på schemablock

För att kunna förtydliga vissa färger i schemat är det nu möjligt att visa namn på sina schemablock i tidboken om man önskar.
Detta ställs in per schemablock i Inställningar-Klinik-Tidbok-Schemablock

Tidbokningstyper (Behandlingsfärger)

De behandlingsfärger som finns i FRENDA är fasta, men du har nu möjlighet att utöka eller välja bort vissa behandlingar från din lista av urvalet.

För att lägga till eller ta bort förhandsdefinierade typer går man till
Inställningar-Klinik-Tidbok-Behandlingstyp
OBS! Det är ej möjligt att skapa egna typer.

Brevmallar

Brevmallar har varit efterfrågat länge, de flesta kliniker som idag har behövt använt denna funktion har istället skapat Word dokument som man skrivit ut. I FRENDA har du nu möjlighet att ladda upp detta Word dokument ( Endast docx format)

Och skriva ut med fördefinierade "taggar" i dokumentet.
För komplett instruktion läs hjälpavsnittet : Brevmall