Senaste Nytt 2023-06-28/30

Här följer några av de nyheter och ändringar i den version av FRENDA Journal som levereras 2023-06-28 samt 2023-06-30. Observera att versionen uppdateras på två olika datum beroende av kundgrupp. Om ny funktionalitet inte visas i FRENDA den 29/6 avvakta till 1/7.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Journal: Alternativ registrering via kortkommando

Använd kommando [Ctrl]+[J] för att registrera i journalen via det numeriska tangentbordet. Ett nytt fönster öppnas och det går att registrera på Tand 01 eller Mun 02.

Vid val 01 för Tand visas samma menyer som finns i journalen för Heltand/Rot/Yta.

Vid val 02 för Mun visas samma menyer som finns i journalen för Mun.

Det går att registrera både kliniska fynd och behandling inkl debitering av tillstånd och åtgärd. Finns det texter skapade i textbanken så går de att använda.

ESC Avbryt

- (minus) Gå till föregående steg i registeringen

, (komma) Rensa

+ (plus) Gå till nästa steg i registreringen

För att registreringen ska gå igenom till journalen behöver kommando Registrera användas.

Tandkonto/Fakturatjänst Resurs Bank

Resurs Bank finns som val av faktureringstjänst. Det är en tilläggstjänst som ställs in på vårdgivarnivå när avtal är tecknat med Resurs Bank. Tjänsten kan inte kombineras med annan Fakturatjänst.

Läs mer här: Tandkonto/Fakturatjänst Resurs Bank

FRENDA Röntgen

Patientnummer

Patientens patientnummer framgår nu i patientlisten.

Inverterade bilder

Via Detaljvyn går det att spara inverterade bilder.

Ej monterade bilder

När meddelande om "Ej monterade bilder" visas längst ner i röntgen går det att klicka på texten, då öppnas den studien som innehåller ej monterade bilder.