Senaste Nytt 2023-05-23/25

Här följer några av de nyheter och ändringar i den version av FRENDA Journal som levereras 2023-05-23 samt 2023-05-25. Observera att versionen uppdateras på två olika datum beroende av kundgrupp. Om ny funktionalitet inte visas i FRENDA den 24/5 avvakta till 26/5.

Åtgärd före tillstånd

Det är nu möjligt att välja åtgärd före tillstånd vid registrering av ekonomi från journal, parodjournal, behandlingsplan och aktuell ekonomi.

Exempel gällande registrering av ekonomi från journalen:

Enligt föreskrift (HSLF-FS 2022:26 2§) ska tillståndet fastställas först och därefter ska bedömning av tandvårdsåtgärder ske.

Felmeddelanden från FK "EHK/FHP misslyckades" visas på Startsidan

När det kommer felmeddelanden som avser bilagor till Efterhandskontroller eller Förhandsprövningar presenteras felsvaret som Meddelande till resultatenhet på Startsidan, "EHK/FHP misslyckades".

Felsvaret som kommer från Försäkringskassan presenteras i klartext i meddelandet. Patienten söks fram via knapp med symbol "ID-kort".

Framtida utveckling/IT-säkerhet

Även i den här uppdateringen har tid lagts på utveckling av kommande funktionsändringar som är av mer omfattande art. Mer information kommer på sikt.

Som vanligt har tid lagts på FRENDAs kontinuerliga arbete med IT-säkerhet och prestanda i systemet, allt för att säkerställa en god och säker drift av programmet. Det som sker här syns dock inte för er användare.