Senaste Nytt 2023-03-28/30

Här följer några av de nyheter och ändringar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2023-03-28 samt 2023-03-30. Observera att versionen uppdateras på två olika datum beroende av kundgrupp. Om ny funktionalitet inte visas i FRENDA den 29/3 avvakta till 31/3.

Framtida utveckling/IT-säkerhet

I den här uppdateringen har stor del av tiden lagts på utveckling av kommande funktionsändringar som är av mer omfattande art. Mer information kommer på sikt.

Tid har som vanligt lagts på FRENDAs kontinuerliga arbete med IT-säkerhet och prestanda i systemet, allt för att säkerställa en god och säker drift av programmet. Det som sker här syns dock inte för er användare.

Hälsodeklaration

Medicinlista

• Mediciner från FASS har fått ett större utrymme, 12 st inlagda mediciner visas
  • Övriga mediciner har fått ett mindre utrymme, sex (6) st inlagda mediciner visas

Borttagna frågor från tidigare hälsodeklaration

Förtydligat hanteringen av Borttagna frågor. Vid Spara visas ett utropstecken när man har glömt att trycka på [Markera som hanterade}

FRENDA-applikationen (mobilapplikation)

FRENDA-applikationen för att komma åt tidbok och startsida via mobilen har omarbetats både vad gäller teknik och design (ställs in via Inställningar > Användare > Allmänna: Mobilinställningar)

Följande ändringar har skett:

• Uppdatering av både teknik och design
  • Namnet på kliniken visas (tidigare enbart resultatenhetsnummer)
  • Tidbokningarnas start- och sluttid visas
  • Färgen på bokningstyper visas med de färger som kliniken har ställt in