Senaste Nytt 2023-02-28/03-02

Här följer några av de nyheter och ändringar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2023-02-28 samt 2023-03-02. Observera att versionen uppdateras på två olika datum beroende av kundgrupp. Om ny funktionalitet inte visas i FRENDA den 1/3 avvakta till 3/3.

Windows 11

FRENDA fungerar med operativsystemet Windows 11. Innan du uppgraderar behöver du säkerställa att övrig kringutrustning som används och kopplas till datorerna fungerar med detta operativsystem.

Hjälpknapp (?) i FRENDA Röntgen

En hjälpknapp finns längst upp i högra hörnet i FRENDA Röntgen. När du klickar på "?" kommer du direkt till FRENDA Röntgens hjälpavsnitt i Supportportalen. Här finns vanliga frågor och annat matnyttigt som kan hjälpa dig i FRENDA Röntgen.

Skicka bilagor till Förhandsprövningar

Det går nu att bifoga bilagor till Förhandsprövningar på samma sätt som Efterhandskontroller. Förhandsprövningen måste vara skickad till Försäkringskassan, ha tilldelats ett claimnr och ha status "Manuell handläggning".

För att skicka bilagor, markera förhandsprövningen via Patient > FK > Förhandsprövning. Längst ner tänds en knapp [Bifoga bilagor], du länkas nu vidare till funktionen "Bilagor EHK & FHP. Bilagor läggs till och skickas på motsvarande sätt som för efterhandskontroller.

På förhandsprövningen framgår det om bilagor har lagts till och om de är skickade till FK.

Avbokning / Utebliven: Redigera texter

Det har tillkommit funktion för att ändra texter för Avbokning och Utebliven som skickas till patient via SMS och E-post.

För att ändra texten, gå till Inställningar > Resultatenhet > Kommunikation. Klicka sedan på [Redigera]. Det fungerar på samma sätt som för Kallelser via SMS och e-post.

Görs ingen ändring kommer SMS/E-post för Avbokningar och Utebliven att se ut som tidigare.

Kallelsepåminnelse: Redigera texter

Det har tillkommit funktion för att ändra texter för Kallelsepåminnelse som skickas till patient via SMS och E-post. Kallelsepåminnelse används för de patienter som själva vill boka sin tid men önskar få en påminnelse när det är dags (nås via Grunduppgifter > Revision).

För att ändra texten, gå till Inställningar > Resultatenhet > Kommunikation > Kallelsepåminnelse. Klicka sedan på [Redigera]. Det fungerar på samma sätt som för Kallelser via SMS och e-post.

Görs ingen ändring kommer SMS/E-post för Kallelsepåminnelse att se ut som tidigare.

Listad behandlare visas i Revisionslista

I revisonlistan visas nu vilken behandlare patienten är listad hos, kolumnen heter "Listad behandlare".

Lägga till texter för Ta bort fyndgrafik (Textbank)

Ytterligare val har tillkommit i Textbanken för att lägga in egna texter för "Ta bort fyndgrafik". Gå till Inställningar > Klinik > Textbank, via Typ Behandling och Kategori:

• Yta: Ta bort fyndgrafik
  • Rot: Ta bort fyndgrafik
  • Tand: Ta bort fyndgrafik
  • Mun: Ta bort fyndgrafik

Nya behandlingstyper för Ortodonti (Tidboken)

Det finns nu sju stycken nya behandlingstyper att använda för Ortodonti. De måste aktiveras för att de ska visas som behandlingstyp för tidbokningar i tidboken. Behandlingstyper som tillkommit är:

• Avbond
  • Bond
  • Konsultation
  • Kontroll avtagbar
  • Kontroll fast
  • 1:a bond
  • 2:a bond

Aktivering av behandlingstyper sker via Inställningar > Klinik > Tidbok > Behandlingstyper.