Rita och skriv

I Detaljvyn har du möjlighet att göra annoteringar i en bild i form av att rita eller skriva. Detaljvyn når du enklast genom att dubbelklicka på en bild eller via snabbkommandot Ctrl + D på tangentbordet. Funktionerna för att rita och skriva hittar du sedan under [Rita] i den övre listen.De funktioner som finns är: 


Text: Skapa en textruta genom att klicka och dra med vänster musklick, skriv din text och klicka utanför rutan när du är klar. Blev textrutan för stor eller för liten går det alltid att ändra storleken genom att välja "Pekare" uppe till vänster under [Titta] och dra i något av hörnen.

Pil: Klicka och håll ned vänster musklick på punkten du vill peka på och dra så långt du vill att pilen ska sträcka sig.

Ellips: Klicka och håll ned vänster musklick i det övre vänstra hörnet på området du vill ringa in och dra över området.

Frihand: Håll ned vänster musklick och dra fritt över bilden.

Färg: Välj vilken färg annoteringen ska få.


Dölj eller rensa annoteringar


Annoteringar innebär aldrig några permanenta förändringar på en bild och visas endast i Detaljvyn. De går att dölja temporärt genom att klicka på "Dölj annoteringar" under [Titta]. Vill du radera alla annoteringar på en bild klickar du på "Återställ" och "Rensa annoteringar/mätningar", alternativt med snabbkommandot Ctrl + Shift + A på tangentbordet. Det går även att radera en eller flera annoteringar genom att välja "Pekare", hålla ned vänster musknapp och dra ett område över annoteringen och därefter klicka på Delete-tangenten på tangentbordet.

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov

010-128 54 60 support@frenda.se Fjärruppkoppling