Senaste Nytt 2022-12-13/15

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2022-12-13 samt 2022-12-15.

Windows 11

FRENDA supporterar inte Windows 11 än.

Microsoft har påbörjat utrullningen av Windows 11 och de med Windows 10 har fått rekommendationer om uppgradering.

Avvakta därför med uppdatering till Windows 11 på de datorer som använder FRENDA tills vi på ett säkert och kontrollerat sätt kunnat testa igenom funktionaliteten.

Kallelser/Ombokning

Det är nu möjligt att redigera kallelser och ombokningar för SMS och e-post.

Önskar man behålla kallelserna som de är behöver inga ändringar göras.

För att redigera kallelser och ombokningar via e-post och SMS, gå till Inställningar - Resultatenhet - Kallelse.

I översiktsvyn visas hur era kallelser ser ut idag, för att titta på ombokningstexten byter man till fliken ombokning.

För att redigera texten klicka på "Redigera"

Vid klick på "Redigera" visas en dialog där meddelandet kan redigeras.

I det vänstra fältet kan fritext skrivas. För att automatiskt infoga exempelvis "Patientens förnamn" klickar man på motsvarande variabel i högerfältet. Detta kommer automatiskt infoga en så kallad "tagg". Denna "tagg" ersätts automatiskt med informationen av FRENDA när meddelandet skickas ut. Om man av misstag skulle råka ändra en "tagg" så att denna ej är giltig kommer rutan att bli röd, och OK-knappen att slockna:

Erosion

Nu finns möjlighet att registrera erosioner i FRENDA. Erosioner registreras på samma sätt som alla andra fynd och följer den nya nationella standard som är framtagna av Nationella arbetsgruppen för dentala erosioner.