Senaste Nytt 2022-10-18/20

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2022-10-18 samt 2022-10-20.

Windows 11

FRENDA supporterar inte Windows 11 än.

Microsoft har påbörjat utrullningen av Windows 11 och de med Windows 10 har fått rekommendationer om uppgradering.

Avvakta därför med uppdatering till Windows 11 på de datorer som använder FRENDA tills vi på ett säkert och kontrollerat sätt kunnat testa igenom funktionaliteten.

Tidbok - Ändra färg på behandlingstyper

Det är nu möjligt att ändra fördefinierade färger på behandlingar i Tidboken. Inställningen sker på kliniknivå och påverkar samtliga bokningar i tidboken även bakåt i tiden.

Ändringen sker via Inställningar > Klinik > Tidbok > Behandlingstyp.

För att ändra en färg, klicka på "färgpalett -ikonen" vid motsvarande behandlingstyp

Här väljs den färg som önskas, de senast använda färgerna sparas i den övre delen för att kunna användas på fler behandlingstyper om så önskas. Det finns även möjlighet att välja [Återställ FRENDA färg], då återställs behandlingstypen till originalfärgen i FRENDA.

Kassaavstämning - Utskrift av Kassaavstämning

Det går nu att skriva ut en kassaavstämning som är Signerad/Skickad.

Markera den kassaavstämning som ska skrivas ut, klicka på Skrivarikonen i nedre högra hörnet för utskrift.

Tidbok - Visning av fyra veckor

Tidboken kan nu visas för 4 veckor.

Via högerklick i revisionslistan går det nu att "Visa som excel" som vid övriga listor i programmet.

Journal - Skapat av visar även information om klinik

Genom att föra muspekaren över "Skapat av" framgår nu information om vilken klinik användaren som skapat journalraden tillhör. Informationen följer även med vid Journalutskrift.

Prislista

Det datum som anges när prislista skapas, gäller från och med, kan nu enbart användas via Behandlingsplanen när datumet är i framtiden.

I Journal och via Aktuell ekonomi kommer enbart prislistor att vara valbara som har ett aktuellt "gäller från och med-datum".