Senaste Nytt 2022-04-12/13

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2022-04-12 samt 2022-04-13.

Windows 11

Microsoft har påbörjat utrullningen av Windows 11 och de med Windows 10 har fått rekommendationer om uppgradering.

FRENDA supporterar inte Windows 11 ännu. Vi ber er därför avvakta med uppdatering till Windows 11 på de datorer som använder FRENDA tills vi på ett säkert och kontrollerat sätt kunnat testa denna funktionalitet genomgående.

FK avvikelser i en betalspecifikation
Under FK - Ersättningsbegäran har vi lagt till möjlighet att filtrera denna lista på avslagna ersättningsbegäran samt avvikelser.

Försäkringskassan - Ej hanterade avslagna makuleringar
I ovanliga fall när man makulerar ersättningsbegäran på en patient så kan FK avslå denna. Vi har tagit fram ett meddelande på startsidan när detta sker, för att ni skall bli uppmärksammade på att detta skett. En ohanterad post som denna genererar differenser i er ekonomi och dessa behöver hanteras.
För att det skall hanteras på rätt sätt i FRENDA behöver du kontakta försäkringskassan för att få denna makulerad. Först när detta är gjort skall man markera posten som "Hanterad". Uppstår någon osäkerhet i hur detta skall göras kontakta er support.

Tidbok

Spårkolumnens utseende har justerats ytterligare, detta efter att den feedback vi fick från er pekade på att den liknande en vanlig resurs lite för mycket.

Remiss

Fler och fler ser fördelen med att skicka FRENDA-remisser, dvs remisser till kliniker som använder FRENDA.
Vi har nu lagt till möjligheten för kliniker att pausa sig för inkommande remisser. Detta kan vara extra användbart om man går på semester och inte vill att en remiss skall bli liggande, eller om man helt enkelt inte har utrymme att ta emot fler patienter.

Via Inställningar - Resultatenhet - Kontaktuppgifter

Sätter man sig som pausad kommer man ej kunna ta emot flera nya remisser, och remittenten ser följande när de försöker lägga till er klinik vid skapande av en remiss.

Förändring av text gällande delsvar
Journaltexten som genereras vid ett delsvar säger nu Delsvar istället för Remissvar

Rapport

En ny rapport finns nu tillgänglig under Rapport - Statistik - Debiteringsstatistik - Debiteringar
Rapporten har flera val för att ta fram informationen på det sätt ni ser nödvändigt.
Men i grunden visar den alla debiteringar som är gjorda på patienter mellan två givna datum. Även avlistade patienters statistik visas här.

Ortjournal

Blocken i en ortodontisession är nu möjliga att låsa när man är färdiga med dom. Man kan endast låsa block i arbetsytor som din klinik skapat. För att låsa ett block klickar man på hänglåset i övre högra hörnet av det block man vill låsa.
OBS! Du kan ej låsa upp ett block som är låst, så försäkra dig om att informationen som står är korrekt angiven och på rätt patient innan du låser blocket!