Senaste Nytt 2021-11-16/17

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2021-11-16 samt 2021-11-17.

Windows 11

Microsoft har påbörjat utrullningen av Windows 11 och de med Windows 10 har fått rekommendationer om uppgradering.

FRENDA supporterar inte Windows 11 ännu. Vi ber er därför avvakta med uppdatering till Windows 11 på de datorer som använder FRENDA tills vi på ett säkert och kontrollerat sätt kunnat testa denna funktionalitet genomgående.

Ortjournal

Vi har påbörjat utveckling av ortjournal och har vissa utvalda ortodontister som hjälper oss med feedback. Mer info i kommande uppdateringar.

Grunduppgifter

N/F koder i grunduppgifter är nu uppdaterade för att följa de nya koder som finns för dessa.

Prislista

Referenspriser och ändringar i Tandvårdsstödet för 2022 är nu tillgängliga i FRENDA. Se gärna följande instruktion för hur ni går tillväga för att uppdatera prislistan: Uppdatera prislista vid årsskifte

Aplasi Permanent tand

Via journalen är det nu möjligt att markera en aplasi på en permanent tand och få en grafisk markering för detta.
Via högerklick på tanden finns detta val på en Primär tand.

När man väljer det ser det ut på detta sätt i journalen

Tidlapp

Vid utskrift samtliga tider skrivs inte en tid som påbörjats ut längre. Tidigare skrevs den ut tills tiden var över.

Tidbok

En ny behandlingstyp (Bettfysiologi) finns att aktivera för era tidbokningar under Inställningar - Klinik - Tidbok - Behandlingstyp

Buggar

Vid vissa speciella förhållande vid ändring i en prislista kunde FRENDA stängas, detta är nu löst.

I schemaläggaren det kunde ibland visas dubbla resurser där ena resursen vad randig, detta skall inte ske nu.

Vising av betalningsmottagare på avi-delen av en faktura visas nu korrekt.