Senaste Nytt 2021-03-16/17

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2021-03-16 samt 2021-03-17 för PTJ.

Nya FRENDA finns tillgängligt för nedladdning med instruktioner på supportportalen under "Installation av FRENDA"
Funktionsuppdateringar i Silverlightversionen har upphört, bortsett från nödvändiga buggfixar och funktioner som ej kan anstå. Samtliga kliniker som idag startar med FRENDA har den nya versionen. Det betyder att majoriteten av de förändringar och fixar som ni kan läsa om är i Nya FRENDA.
Om fel uppstår i FRENDA ber vi er säkerställa att ni använder den nya FRENDA klienten.

Generellt
Mycket buggfixar stort och smått har åtgärdats i denna version.

Ekonomi
Ny rapport som kombinerar 1470 & 2420 (Produktion & Delbetalningar). Rapporten presenteras per patient och med summering per konto samt totalt för resultatenheten.

Ny rapport för avskrivna fakturor/kundförluster (konto 6350). För avskrivna poster fr o m denna version (2021-03-16/18) framgår anledning till avskrivning i både listor och verifikationer. För avskrivna poster på tidigare datum hämtas anledningen till avskrivning per patient via Patient-Ekonomi-Historikfliken

Under Ekonomirapporter- Verifikationer (både översikt och detaljer) är nu datumurvalet per default på bokföringsdatum. Filtrering kan även ske på registreringsdatum.

Patient ekonomi

När man anger en egentext för åtgärder visas nu denna text istället för som innan FK/TLVs text.

Vid betalning med kort har man nu möjlighet att ej skriva ut kvittot.
Kvittot sparas i FRENDA och är möjligt att skriva ut i efterhand om de skulle behövas.

Textbank
Om man råkat ta bort en Textbank kan man nu återställa denna själv utan att behöva supportens hjälp.
Detta görs via Inställningar - Klinik - Textbank

Remiss

Det är nu möjligt att exportera listan med remisser till Excel likt de flesta andra listor i FRENDA, detta görs genom högerklick och "Exportera till Excel"

Man har tidigare varit tvingad att ange behandlare vid registrering av Extern mottagen remiss. Detta är nu bortplockat och man kan således registrera en remiss för att vid ett senare tillfälle registrera vilken behandlare som skall vara ansvarig.

Vid utskrift av remiss kommer nu mottagarens kontaktperson och titel med på utskriften. (om man har en titel)
Titel och kontaktperson på mottagare ställs in i Adressboken.

Vid utskrift av remiss kommer detta se ut såhär:

Ytterligare förändring som tillkommit är att max antalet remisser som visas under Kommunikation - Remiss har ökat från 200 till 500.

SMS
Det är nu möjligt att byta avsändare på era SMS.
Med avsändare menas namnet som visas när du tar emot SMSet, tidigare har det stått Tandlakare, detta är nu ändrat till
Tandläkare.
Men det är nu möjligt på Bolagsnivå att ändra detta, och det görs efter kontakt med supporten. (Detta gäller ej Praktikertjänst)

Administrationsverktyget
Det finns nu möjlighet att dölja administrativ personal från behandlarlisten i FRENDA.
Detta kan endast göras i adminstrationsverktyget av FRENDA, för att få hjälp med detta kontakta er support.

FRENDA Röntgen

Det har tidigare funnits en begränsning att man bara kan ha ett unikt plugin. Detta är nu ändrat och det är möjligt att ha kopior av exempelvis ett auto-import plugin. För att exempelvis hantera flera olika sorters kameror på samma dator.

Ikonerna i toppmenyn har bytt plats till en mer logisk ordning där de ikoner längst till vänster är relaterade till mallar, mitten-delen är övriga funktioner och högersida är den utrustning man har kopplad till sin dator.