Senaste Nytt 2021-02-17/18

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2021-02-17 samt 2021-02-18 för PTJ.

Nya FRENDA finns tillgängligt för nedladdning med instruktioner på supportportalen under "Installation av FRENDA"
Funktionsuppdateringar i Silverlightversionen har upphört, bortsett från nödvändiga buggfixar och funktioner som ej kan anstå. Samtliga kliniker som idag startar med FRENDA har den nya versionen. Det betyder att majoriteten av de förändringar och fixar som ni kan läsa om är i Nya FRENDA.
Om fel uppstår i FRENDA ber vi er säkerställa att ni använder den nya FRENDA klienten.

Generellt
Denna uppdatering har större delen av tiden gått till att göra förändringar och fixar baserat på flertalet önskemål från er, samt mindre grafiska justeringar där det sett lite konstigt ut.
En generell ändring av scrollbars har skett i programmet för att tydliggöra de ställen där man kan scrolla.
Vid "mouseover" (för markören över området) så kommer en scroll synas tydligare och vara lättare att dra i med markören.
När man för markören över denna ser det ut såhär:
Tidbok
I nya FRENDA försvann tidmarkeringarna i marginalen, dessa är nu tillbaka och de syns när tidboken har tillräckligt med utrymme för att visa dessa.  Denna anpassade sig inte efter storleken på rutan. Nu är en lösning på plats för att den skall anpassa sig bättre efter olika storlek på programmet.

Journal
Vi har sett att F9 (signera alla journalrader) har skapat en del problem när man ej lämnat redigera läget i journalen (den orangea rutan). Vi har nu gjort så att när man använder F9 när man befinner sig i redigera läget så stängs redigeringen och raden signeras.

Remiss
Antalet tecken i remiss är nu utökat till det dubbla

Textbank
Det är nu möjligt att skapa färdiga fraser i textbanken för "Övrig anteckning"
För instruktion hur textbanken fungerar se följande hjälpavsnitt: Textbank

Övrig anteckning är en egen Typ av text