Senaste Nytt 2021-01-19/20

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2021-01-19 samt 2021-01-20 för PTJ.

Nya FRENDA finns tillgängligt för nedladdning med instruktioner på supportportalen under "Installation av FRENDA"
Funktionsuppdateringar i Silverlightversionen har upphört, bortsett från nödvändiga buggfixar och funktioner som ej kan anstå. Samtliga kliniker som idag startar med FRENDA har den nya versionen. Det betyder att majoriteten av de förändringar och fixar som ni kan läsa om är i Nya FRENDA.
Om fel uppstår i FRENDA ber vi er säkerställa att ni använder den nya FRENDA klienten.

Tidbok
I nya FRENDA försvann tidmarkeringarna i marginalen, dessa är nu tillbaka och de syns när tidboken har tillräckligt med utrymme för att visa dessa. Om ni inte ser den använd er "zoom".
Tidsmarkering finns för 10 och 15 minuters intervall.

Webbtidbok
Användandet av webbtidboken ökar rejält och vi vill förstås öka möjligheten för er att styra dessa bokningar för att det skall bli så enkelt för er och patienten att få det som ni önskar, som ett steg i denna utveckling har vi nu lagt till möjligheten att stoppa barn (under 24år) att boka tider. Detta görs genom ett extra val när ni lägger till tillgängliga bokningar i Webbokning.
Denna åldersgräns kan ej ändras manuellt (under 24år). Blockeringen är PER bokning ni skapat och avser inte ombokningar.

Ekonomi
En bugg gjorde det möjligt att registrera PG/BG inbetalningar i framtiden detta är nu ej möjligt.

En bugg gjorde att man ej kunde skriva ut patientens Ekonomi-historik. Detta är nu möjligt igen.

Kontaktuppgifter
Vi har lagt till och ändrat namn på några specialiteter under kontaktuppgifter.

Prislista från fil
För att underlätta nya prislistor har vi nu lagt in möjligheten att uppdatera en prislista från fil.
Filen behöver vara i csv format enligt den uppbyggnad som sker när man exporterar en prislista från FRENDA till Excel.
Detta görs via fliken "Skriv ut prislista", om man önskar ha med samtliga latituder för prislistan se till att bocka i "Skriv ut alla prisnivåer" För mer info om prislista se gärna vårt hjälpavsnitt: Prislista-Frenda

En exporterad prislista kan se ut som bilden nedan

För att läsa in en prislista från fil behöver man skapa en ny prislista

Välj "från fil"

Klicka på "Välj..." och lokalisera er fil och klicka på "Öppna"
Ange Namn på prislistan och välj när denna skall börja gälla klicka sedan på "OK"
När man klickar på OK kommer FRENDA validera innehållet i prislistan, om man angett fel momssats eller åtgärdskod etc. kommer FRENDA Varna för detta med ett meddelande:

Om inga fel identifieras hamnar den prislista ni läst in i listen ute till vänster