Senaste Nytt 2020-11-10/11

Här följer några av de nyheter och rättningar i den version av FRENDA Journal och FRENDA Röntgen som levereras 2020-11-10 samt 2020-11-11 för PTJ.

Nya FRENDA finns tillgängligt för nedladdning med instruktioner på supportportalen under "Installation av FRENDA"
Funktionsuppdateringar i Silverlightversionen har upphört, bortsett från nödvändiga buggfixar och funktioner som ej kan anstå. Samtliga kliniker som idag startar med FRENDA har den nya versionen.Det betyder att majoriteten av de förändringar och fixar som ni kan läsa om är i Nya FRENDA.



Försäkringskassan
-Hantering av betalspecifikationer  (avdrag / tillgodo) hamnar nu på den behandlare som utfört behandlingen.

-När man tar bort en ersättningsbegäran som inte är den senaste inskickade så påverkar detta hela patientens ersättningsgrundande belopp, vilket genererar korrigeringar hos Försäkringskassan. För att man inte skall ta lika lätt på denna manöver har vi infört en varning när detta moment är på väg att ske: 





Remisser
Interna remisser i FRENDA kan nu tilldelas en speciell specialitet hos den klinik man remitterar till. Detta förutsätter att man som mottagare av interna remisser angett specialitet och accepterar Interna remisser, detta görs under Inställningar - Kostnadsställe - Kontaktuppgifter

Bocka i "Sökbar i FRENDA" och ange specialitet:

När man sänder en remiss internt inom FRENDA får man då upp ett nytt alternativ ovanför frågeställning:
Här väljer man till vilken specialitet remissen skall gå, detta är mycket användbart för större specialistkliniker eller kliniker som hanterar mycket remisser.
När man hanterar remisser kan man också filtrera ut en specialitet i remisslistan för att endast se exempelvis Endodonti remisserna. Detta görs under Kommunikation - Remiss
 

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov

010-128 54 60 support@frenda.se Fjärruppkoppling