Installationsanvisning Nyinstallation

Läs igenom instruktionerna hela vägen innan ni börjar!
Om ni är minsta osäker på processen, be er lokala tekniker om hjälp
Säkerställ att er dator uppfyller våra systemkrav här

Installationen av FRENDA sker med tre olika filer och installationsordningen är viktig.
Den första installationen är densamma för alla kunder. Ladda ner Fil 1

De övriga filerna skiljer sig för Praktikertjänst och inte Praktikertjänst.
OBS! Var noga att välja rätt fil annars fungerar ej installationen:

Är du Praktikertjänst ? Ladda ner Fil 2 och Fil 3

Är du inte Praktikertjänst ? Ladda ner Fil 2 och Fil 3

Följ instruktionerna nedan noga.

Steg 1

FRENDA.klient installerar en rad saker som behövs för att köra FRENDA – NetidMSI:er för röststyrning, COM-objekt för koppling till betalterminal m.m

• Spar ner filen lokalt på din dator
    Installera FRENDA.Klient 1.72.exe – välj Kör som administratör

• Installationen kommer nu gå igenom en rad olika steg och installera allt som behövs för att köra FRENDA

• Steg 2
    FrendaJournal installerar själva programmet.

Spar ner filen lokalt på din dator (filerna finns högst upp på sidan)
    Installera FRENDAJournal – välj Kör som administratör

FrendaJournal öppnas nu i helskärmsläge och en progress syns:

När Denna progress är klar öppnas FRENDA
Stäng ned programmet på krysset och gå vidare till nästa steg

Steg 3

Installera FrendaJournal_AllUsers.
Dubbelklicka på filen.

En Fråga kan nu dyka upp,
"Tillåter du den här appen att gör ändringar på din enhet"
Välj Ja.
Därefter installeras de nödvändiga filerna, när rutan stängs kan ni börja använda FRENDA

Observera att ni nu har en ny ikon på skrivbordet:
Det är denna som används för att använda FRENDA.