Avsluta ekonomi i Opus inför övergång till FRENDA

Vid konvertering till FRENDA konverteras ingen ekonomi. För att övergången till FRENDA ska bli så bra som möjlig behöver därför ekonomin avslutas i Opus.

För att underlätta övergången - skapa inte nya fakturor till patienter för att slippa den administrativa hanteringen att manuellt flytta fakturor från Opus till FRENDA.

Ekonomi – Utestående fodringar – Ofakturerat FK: Kontrollera att behandling ingår i en ersättningsbegäran

Gå igenom listan och säkerställ att all behandling ingår i en ersättningsbegäran.

Ekonomi – FK-lista Skicka/Ta emot: Hantera betalspecifikationer

Hantera alla betalspecifikationer.

Ekonomi – FK-lista Skicka/Ta emot

Kontrollera att alla ersättningsbegäran är skickade.

Ekonomi – FK Journal – Inbet-knapp

Registrera betalningar som kommit in från FK.

Endast betalspecifikation som ännu inte utbetalats från FK ska vara kvar på listan.

Ekonomi – Utestående fordringar – Ofakturerat

Listan visar fordringar där faktura ännu inte skickats till patienten. Gå igenom listan och kontrollera vad som ska faktureras ut. Dagen före startdagen av FRENDA ska allt vara betalt eller fakturerat.

Patienter som har tillgodo (förskottsbetalningar) ska inte faktureras och därför vara kvar på listan. Tillgodon behöver hanteras vid avslut av ekonomin dagen före start av FRENDA.

Man behöver kontrollera varje patient så att det är en aktiv patient. De patienter som har tillgodo och har slutat behöver hanteras före övergången.

Inaktiva/avslutade patienter konverteras inte över till FRENDA.

Fakturera samtliga patienter där det finns skulder.

Inbet-knapp – Alla patienter - Gå igenom fakturerade fordringar

Påminn förfallna fakturor.

Kontantkassa

Använder mottagningen Kassadagboken är ett bra tips att kontrollera så att kontantkassan stämmer med saldo i Opus Kassadagbok.

Gör kontrollen efter ett vanligt dagsavslut.

Om du behöver hjälp med punkterna ovan - kontakta Opus supporten.