Uppdatera patientregister i Opus inför övergång till FRENDA

För att övergången till FRENDA ska bli så bra som möjlig behöver ditt Opussystem uppdateras. Genomgången ska göras för att säkerställa att de uppgifter som konverteras in i FRENDA är aktuella.

Vid konvertering till FRENDA så konverteras inte inaktiva/avslutade patienter.

Listor – Patientlojalitet

Ta fram listor och uppdatera patientregistret så att det endast är aktuella/aktiva patienter i registret. Ta bort t ex patienter som aldrig eller det är länge sedan patienten har besökt mottagningen.

Listor Register - Patient/Revision

Gå igenom listorna enligt nedanstående urval och uppdatera revisioner, avaktivera patienter som inte besökt mottagningen på länge osv för att få ett aktuellt patientregister.

OBS! Tänk på att urvalen behöver göras för varje behandlare på mottagningen.

Gör urval på

- Patienter som inte har någon revision

- Revision bakåt i tiden

- Ringer själv

Om du behöver hjälp med punkterna ovan - kontakta Opus supporten.