Senaste nytt 2019-05-28

Här följer några av nyheterna och rättningarna i den version av FRENDA som levereras 2019-05-28

Startsida
Man har gjort optimeringar av Startsida samt Journal, vilket betyder att dessa två laddas snabbare än innan.

Namngivning av G kostnadsställen för PTJ Kliniker hanteras annorlunda och får nu ett kliniknamn i listen.

Journal
Det är nu möjligt att göra en delutskrift av journal, om man markerar en tand kan man vid utskriften välja "Skriv ut endast filtrerade tänder"
Utksriften innehåller då endast journal om vald tand.

Det finns nu möjlighet att göra en journalanteckning utan att kategorisera.
Denna är ett sätt att skriva journalhandlingar som idag skulle läggas som övrigt, anteckning räknas som övrig journaltext, men hanteras precis som en vanlig journaltext med signering med undantaget att man inte kan lägga in tillstånd och åtgärder när man lägger in denna.
Detta görs via den nya knappen [Anteckning] som ligger i journalen.

Tidbok
Radera behandlingsfärg i tidboken. Om man valt en Behandlingsfärg på en bokad tid till en patient har det tidigare inte gått att ta bort denna.
Man har nu möjlighet att välja "Ingen" färg. detta gör att bokningen återgår till ursprunglig grön färg.

Patientekonomi
Under Patientekonomi kan man nu byta behandlare inom kostnadsstället, på åtgärder som är inlagda.

Rapport
En ny rapport finns nu under Rapport - Statistik - Tidboks statistik
Rapporten visar Klinisk tid, Schemalagd tid och beläggningsgrad indelat per datum.
Schemalagd tid styrs av blocken som läggs in i Schemat.