Flytta tillgodon/förskottsbetalning till FRENDA från tidigare journalsystem

Vid konvertering från ett journalsystem till FRENDA konverteras inte ekonomin utan den måste avslutas i tidigare journalsystem.

Kontakta klinikens revisor för att säkerställa hur tillgodon ska hanteras inför övergången till FRENDA.

Ett förslag på hanteringen av befintliga tillgodon ska göras är att tillgodon betalas ut i tidigare journalsystem och registreras därefter in i FRENDA så att patienten får sitt tillgodo i FRENDA.

För att tillgodot ska kunna registreras i FRENDA måste konvertering från tidigare journalsystem till FRENDA vara gjord så att patienterna finns i FRENDA.

I samband med ekonomiavslut av tidigare journalsystem faktureras tillgodon och registreras som betalt med betalsätt PG/BG.

Hantering i FRENDA

1. Sök patienten på personnummer eller namn

2. Välj ”Patient” i menyn

3. Välj ”Ekonomi” i menyn

4. Välj "Delbetalning"

5. Välj ”A conto PG/BG” och registrera beloppet på dagens datum och välj ”OK”.

Patienten har nu ett tillgodo i FRENDA som räknas av när behandling registreras in i FRENDA.